Cosul meu
Oferte

Blog

 1. Model de organigramă pentru o firmă
  20
  Dec

  Model de organigramă pentru o firmă

  Organigrama este un grafic care arată structura ierarhică din interiorul unei companii, marcând clar funcția, responsabilitățile și subordonarea fiecărui angajat. Un astfel de grafic poate fi realizat pentru o companie întreagă sau separat, pe fiecare departament în parte.

  Modul în care organigrama redă prin ilustrare grafică ierarhia dintr-o companie este simplu și foarte ușor de înțeles. Spre exemplu, funcția de director adjunct va fi notată sub cea de director general, pentru că prima persoană se va subordona celei de-a doua.

  Citeste in continuare
 2. Ce trebuie să știi despre perioada de probă
  13
  Dec

  Ce trebuie să știi despre perioada de probă

  Tinerii care se angajează pentru prima dată pot avea îndoieli atunci când angajatorul le vorbește despre o perioadă de probă care va fi trecută în contractul lor de muncă. Nu este însă un abuz și nici nu înseamnă că angajatorul nu are încredere în abilitățile lor. Perioada de probă este reglementată prin lege și aduce numeroase avantaje atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Iată ce trebuie să știi despre această opțiune, care apare deseori într-un contract de muncă.

  Citeste in continuare
 3. Activități interesante pentru un team building pe gustul angajaților
  04
  Dec

  Activități interesante pentru un team building pe gustul angajaților

  Prin organizarea de team building, conducerea unei companii încearcă să-i determine pe angajați să interacționeze mai mult între ei, să se cunoască mai bine și astfel să poată lucra mai eficient în echipă. Desigur, în timpul unor activități de acest fel, angajații ar trebui să se simtă bine și să se distreze. Din păcate însă, de multe ori nu se întâmplă așa. 

  Citeste in continuare
 4. Secret Santa - cum organizezi o super petrecere
  26
  Noi

  Secret Santa - cum organizezi o super petrecere

  Petrecerile de Secret Santa sunt din ce în ce mai populare și la noi, însă nu este foarte simplu să organizezi un schimb de cadouri cu adevărat reușit. Pentru că Secret Santa se desfășoară de cele mai multe ori la locul de muncă, dacă evenimentul nu este inspirat organizat ajunge să fie considerat o obligație, o sarcină de serviciu, nicidecum o bucurie sau un prilej de socializare cu colegii.

  Citeste in continuare
 5. Ce dimensiuni au cărțile de vizită?
  21
  Noi

  Ce dimensiuni au cărțile de vizită?

  Cărțile de vizită sunt indispensabile pentru promovarea unei afaceri, indiferent de domeniul de activitate. Când participi la diferite evenimente, conferințe sau congrese trebuie să faci schimb de cărți de vizită cu alți participanți. Așa se pot pune bazele unei frumoase colaborări ulterioare și poate chiar unui parteneriat de afaceri. 

  Citeste in continuare
 6. Work from home. Avantaje și dezavantaje ale lucrului de acasă
  04
  Noi

  Work from home. Avantaje și dezavantaje ale lucrului de acasă

  Accesul tot mai ușor la internet și la noile tehnologii care fac posibilă comunicarea la distanță aduc deja schimbări importante și pe piața muncii. Multe companii au început să permită angajaților să lucreze de acasă, în regim telemuncă (job de acasă permanent) sau în regim work from home (doar câteva zile lucrate de acasă). 

  Citeste in continuare
 7. Listă de papetărie pentru dotarea unei firme
  01
  Noi

  Listă de papetărie pentru dotarea unei firme

  Aprovizionarea cu produse de birotică pentru o companie pare o sarcină simplă, dar nu este deloc așa. Abia după ce faci un inventar al produselor necesare, îți dai seama că sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont, ca să te asiguri că ai tot ce îți trebuie. Un birou trebuie să aibă toate accesoriile necesare pentru ca angajații să poată lucra eficient, dar și pentru a crea o atmosferă profesionistă.

  Citeste in continuare
 8. Dimensiunile standard pentru hârtie
  28
  Oct

  Dimensiunile standard pentru hârtie

  Colile de hârtie sunt fabricate în anumite dimensiuni, stabilite prin Standardul ISO 216. Cel mai cunoscut format de hârtie este A, dar există și alte tipuri, despre care vom scrie pe rând în acest articol.

  Citeste in continuare
 9. Brainstorming: 4 metode prin care poți obține cele mai bune rezultate
  17
  Oct

  Brainstorming: 4 metode prin care poți obține cele mai bune rezultate

  Orice problemă are o soluție, dar răspunsul corect nu este întotdeauna ușor de găsit. Deseori simțim că ne-am blocat, că nu putem găsi rezolvarea potrivită la o problemă, oricât de mult ne-am strădui. În aceste momente, echipele recurg la brainstorming, o metodă prin care se confruntă idei și argumente, astfel încât să poată fi găsită cea mai bună soluție. Dar acest demers nu trebuie făcut la întâmplare, dacă vrei ca rezultatele să fie cu adevărat bune. De aceea, trebuie să știi cum să organizezi o sesiune de brainstorming.

  Citeste in continuare
 10. Cum se pot folosi în mod util notes-urile adezive?
  14
  Oct

  Cum se pot folosi în mod util notes-urile adezive?

  Cu toate că epoca digitală este în continuă dezvoltare, clasicele notes-uri adezive nu și-au pierdut din farmec nici după mai bine de două decenii de la invenția lor. Colorate și ușor de folosit, foițele cu lipici sunt ideale atât într-un mediu business, cât și atunci când studiezi sau vrei să lași un bilețel unui coleg sau partenerului de viață, acasă, pe ușa de la frigider. Despre cât de utile sunt notes-urile adezive și în câte moduri utile le poți utiliza îți vom spune în cele ce urmează.

  Citeste in continuare
Pagina