Cum se pot folosi în mod util notes-urile adezive?

Cu toate că epoca digitală este în continuă dezvoltare, clasicele notes-uri adezive nu și-au pierdut din farmec nici după mai bine de două decenii de la invenția lor. Colorate și ușor de folosit, foițele cu lipici sunt ideale atât într-un mediu business, cât și atunci când studiezi sau vrei să lași un bilețel unui coleg sau partenerului de viață, acasă, pe ușa de la frigider. Despre cât de utile sunt notes-urile adezive și în câte moduri utile le poți utiliza îți vom spune în cele ce urmează.

Cuprins
1 Ia sau lasă notițe.
2 Fă o listă de cumpărături.
3 Organizează cablurile.
4 Fă un plan.
5 Pune etichete pentru mâncare.
6 De unde poți cumpăra un block notes de calitate?

1. Ia sau lasă notițe.


Fie că abia pătrunzi într-un domeniu nou pentru tine și te-ai pus serios pe învățat sau pur și simplu vrei să faci anumite comentarii pe baza informațiilor dintr-o carte pe care abia o descoperi, foițele lipicioase sunt ideale pentru a salva paginile caietelor de lucru sau ale cărților de ideile pe care vrei să le reții și pe care vrei să le notezi. Odată ce ai terminat de citit noile noțiuni, poți păstra ideile principale pe care le-ai surprins în scris, așezând sticky notes-urile pe un perete din apropierea biroului tău sau pe un whiteboard. Memoria vizuală își va intra în drepturi, iar tu vei putea reține mult mai ușor informații noi și utile.

 

2. Fă o listă de cumpărături.

Chiar dacă telefoanele mobile ne pun la dispoziție și opțiunea de a crea notițe, nimic nu se compară cu clasica listă de cumpărături, nu-i așa? Fie că vorbim despre produse noi de care ai nevoie la birou sau acasă, notițele sunt ideale și la acest capitol. Poți lipi o foaie autoadezivă pe ușa frigiderului și poți îndemna membrii familiei sau colegii de birou să completeze lista creată de tine cu alte lucruri de care aceștia au nevoie. Astfel, cumpărăturile pot fi făcute într-un mod eficient și întreg colectivul se va bucura de produsele nou achiziționate.

 

3. Organizează cablurile.

Nimic nu devine mai frustrant decât situația în care vrei să scoți ceva din priză sau să înlocuiești o tastatură cu una nouă, iar în spatele biroului descoperi un desiș de cabluri înnodate între ele. Cu ajutorul foilor autoadezive poți eticheta fiecare cablu în parte, eventual le poți organiza și pe categorii - roșu sau roz pentru cablurile de curent, galbenul pentru cablurile video (VGA) și albastru pentru cablurile perifericelor (imprimantă, tastatură sau mouse). În acest fel, poți avea o viziune mult mai clară asupra tuturor firelor care tranzitează spatele biroului tău și le poți ordona cât mai bine, scăpând de mănunchiul enervant. 

 

4. Fă un plan.

Prioritizarea anumitor activități pe care le ai de făcut este foarte importantă, așa că folosește-te de notițele adezive pentru a stabili ce trebuie făcut urgent și ce mai poate fi amânat, alegând pentru fiecare tip de task câte o culoare. Planul tău pe fiecare săptămână în parte va fi mai colorat și mai ușor de finalizat, dacă aplici această idee. 

 

5. Pune etichete pentru mâncare.

Dacă îți împarți locuința cu un coleg de apartament sau obișnuiești să îți iei pachet la birou, confortul psihologic că nu vei rămâne fără mâncare poate fi diminuat, dacă nu folosești etichetele autoadezive. Acestea se pot dovedi a fi foarte utile și atunci când pregătești pachete cu legume sau conserve pentru iarnă.

De unde poți cumpăra un block notes de calitate?

 

Pe site-ul nostru, găsești la categoria de produse dedicate biroticii și papetăriei, poți găsi mai multe modele de notițe adezive, în funcție de nevoile tale. 

 

De exemplu, un cub de notes autoadeziv în culori neon poate fi ideal pentru tine, în cazul în care vrei să faci notițe care să iasă în evidență. În situația în care nuanțele stridente nu îți sunt pe plac, poți opta pentru varianta unui cub de notes autoadeziv în culori pastel, care să te ajute să reții mai ușor, fără să îți obosească ochii. Dacă vrei să cumperi notițe adezive pentru întreg biroul în care lucrezi, orientează-te către variantele clasice, pentru a fi sigur că mulțumești pe toată lumea, cum ar fi varianta acestui set de cuburi notes autoadeziv galben pal

 

Iar dacă îți plac accesoriile de birou ieșite din comun, comandă un notes autoadeziv în rolă, pentru bilețele mai lungi pe care vrei să le lași colegilor de birou.

https://www.pexels.com/photo/information-sign-on-paper-317356/