ORAR: 9 - 17
Coșul meu

Arhive: Martie 2020

  1. Registrul-jurnal. Ce operațiuni trebuie înregistrate în acest document?
    30
    Mar

    Registrul-jurnal. Ce operațiuni trebuie înregistrate în acest document?

    Potrivit Legii contabilității nr. 82/1991, registrul-jurnal de încasări și plăți este un document contabil obligatoriu, în care se înregistrează, în ordine cronologică, toate acțiunile economico-financiare - atât cele în numerar, cât și cele efectuate prin contul curent bancar. Acest document este întocmit lunar, într-un singur exemplar, de către persoanele prevăzute în legea anterior amintită, precum: societățile comerciale, companiile naționale; instituțiile publice, asociațiile; persoanele fizice care desfășoară activități producătoare de venit etc. Registrul-jurnal se editează la cererea organelor de control și în funcție de necesitățile companiei.

    Citeste in continuare
  2. Microbii si virusii: Ce solutii recomanda specialistii pentru evitara raspandirii acestora?
    24
    Mar

    Microbii si virusii: Ce solutii recomanda specialistii pentru evitara raspandirii acestora?

    Evenimentele din ultima perioada au aratat ca Romania, la fel ca multe ale tari din intreaga lume, este afectata de noul coronavirus (Covid-19).  In aceste momente, cel mai important este sa avem o igiena corecta, pentru a preveni si limita raspandirea acestui nou tip de virus. Pe langa o igiena corecta a mainilor, specialistii recomanda si dezinfectarea obiectelor din jurul nostru pe care le atingem frecvent. Afla din urmatorul articol care sunt obiectele pe care le atingem cel mai des, cu probabilitatea de infetare cea mare si descopera care sunt recomandarile specialistilor.

     

    Citeste in continuare
  3. Decontul de cheltuieli. Ce este și când trebuie întocmit?
    24
    Mar

    Decontul de cheltuieli. Ce este și când trebuie întocmit?

    Sumele pe care companiile le acordă angajaților în bani sau prin cont bancar, în vederea efectuării plăților făcute în numele societății sau în vederea deplasărilor în interes de serviciu, poartă denumirea de avansuri spre decontare.
    Astfel, decontul de cheltuieli este un document justificativ care se întocmește în mod obligatoriu în cazul achizițiilor de produse sau servicii, plătite fie în numerar, fie cu cardul bancar. Aceste achiziții nu sunt însoțite de factură, ci doar de bonul fiscal.

     

    Citeste in continuare
  4. Condica de prezență. Informații esențiale care trebuie notate în acest document
    03
    Mar

    Condica de prezență. Informații esențiale care trebuie notate în acest document

    Condica de prezenţă este un document a carei existenţă este obligatorie în orice tip de companie. Principalul scop al acesteia este de a tine evidenţa orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, însă condica de prezenţă are mai multe roluri. Află din acest articol rolurile pe care le are condica de prezenţă în cadrul unei firme, dar şi ce informaţii trebuie să conţină acest document pentru a fi întocmit corect. 


    Citeste in continuare