ORAR: 9 - 17
Coșul meu

Arhive: Decembrie 2022

  1. Activități creative pentru copii: de la cea mai fragedă vârsta până la preadolescență
    16
    Dec

    Activități creative pentru copii: de la cea mai fragedă vârsta până la preadolescență

    Pe lângă orele de somn și perioada alocată hrănirii, copiii sunt persoanele care dispun de cel mai lejer program. Atunci când vine vorba despre gestionarea timpului liber pe care îl are copilul tău, trebuie neapărat să iei în considerare ca acesta să facă niște activități care îl dezvoltă încă de la o vârstă fragedă, atât fizic, cât și psihic.

    Unele dintre cele mai potrivite și benefice preocupări destinate tuturor copiilor sunt activitățile de creație. Acestea implică stimularea imaginației copilului tău, având ca rezultat dezvoltarea modului de gândire, una dintre trăsăturile esențiale cu care aproape niciun om nu se naște, însă care poate fi dobândită pe parcursul vieții.

    Prin activitățile pe care le alegi pentru copilul tău, vei pune bazele unei creșteri sănătoase și armonioase, deoarece va dobândi numeroase abilități precum cele de comunicare, adaptare și cooperare.

    Citeste in continuare
  2. Idei de pictură pentru a petrece timp de calitate cu cei mici
    02
    Dec

    Idei de pictură pentru a petrece timp de calitate cu cei mici

    Creativitatea celor mici nu are limite, dacă este încurajată și stimulată, iar această calitate îi va ajuta enorm la maturitate, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

    Pictura este o modalitate foarte bună pentru ei de a se dezvolta emoțional și de a-și exprima trăirile, nevoile, dorințele și nemulțumirile. Ceea ce constituie o activitate distractivă pentru cei mici, prin care se pot relaxa și se pot descoperi pe ei înșiși, pentru părinți reprezintă o opțiune grozavă de a petrece timp de calitate cu aceștia. 

    Beneficiile au fost subliniate de către specialiști în repetate rânduri: de la îmbunătățirea motricității și dezvoltarea percepției vizuale, până la prelungirea duratei de atenție și creșterea puterii de concentrare. Pentru ca cei mici să se bucure de toate acestea, e necesar să experimenteze cu cât mai multe tehnici și idei -  așa încât ți-am pregătit o selecție din care să te inspiri.

    Citeste in continuare