Biroul tău

Cam toate suprafețele pe care le denumim ”biroul meu” au un metru pătrat. Undeva în față avem locul destinat monitorului sau laptop-ului. Tot pe acolo e locul cănii de cafea și al mobilului (sau mobilelor). Undeva este un coșuleț cu obiecte mici și utile, poate chiar și o poză cu cineva drag, apoi un teanc de hârtii sau o tăviță pentru dosare.

Sigur pe dedesubtul metrului pătrat de masă stă cubul nostru unde mai avem, pe lângă tot felul de dosare și documente o periuță de dinți, poate un deodorant, o lingură, poate o cutie cu nimicuri personale, 2-3 alte poze...

Venim și ne așezăm dimineața pe scaunul nostru. În micul univers de aproximativ un metru pătrat, ne flexăm mușchii creierului câte 8 ore pe zi, 5 zile din 7 și ne străduim să ne vindem puterea noastră de muncă cât mai bine, știind că în schimb vom primi avansul și lichidarea, cu care ne ducem acasă și ne clădim părți din planurile grozave pe care le lăsăm să zburde (numai în orele libere!) prin mintea noastră.

Biroul nostru. Biroul tău sau al meu. Biroul lui, biroul colegului, biroul șefului și tot așa. Dar cine are grijă de birourile noastre? Știm că femeia de serviciu îl curăță o dată pe săptămână. Mai știm că ordinea trebuie s-o facem noi, pentru că dacă o va face altcineva, sigur ne vom enerva la un moment dat, negăsind acea hârtie pe care… ”Ah! Fir-ar să fie! Noi trebuia s-o rostuim, noi, nu altcineva…”

Și totuși, avem nevoie de ajutor: pe biroul nostru stau uneltele noastre, acele obiecte pe care le vom utiliza, dar de care sunt alții responsabili. Nu soldatul își face pușca, cum nici bucătarul nu-și face lama cuțitului. Când e vorba de mijloace de producție pentru munca de la birou, cel mai bine e să-i lăsăm pe biroticieni să-și facă treaba. Ei știu ce trebuie făcut și cum trebuie făcut. Ei s-au pus în papucii fiecărui lucrător de birou și au soluții pentru toate problemele.

Acest blog este poarta prin care soluțiile lor ajung la toți cei care au nevoie de sfaturi și de inconsumabile de birou. Totul e să deschidem o discuție. Aici, pe blog, pentru că acesta este rostul blogului biroticienilor.

Dacă trebuie consumabile, se rezolvă. Dacă trebuie sfaturi, la fel, se rezolvă. Dacă trebuie oferte pentru orice ține de birou, ați ghicit, se rezolvă.

Blogul este și el o unealtă de birou. Să-i dăm drumul și să discutăm despre tot ceea ce ține de acel metru pătrat al fiecăruia dintre noi.