Care sunt diferențele între mănușile de latex, nitril și vinil?

Mănușile sunt foarte des utilizate ca metodă de protecție, atât la locul de muncă, cât și acasă, pentru treburile gospodărești. Pe piață există diferite tipuri de mănuși, împărțite în funcție de tipul de utilizare (manuși de unică folosință sau reutilizabile), mărimi (S, M, L, XL), dar și în funcție de materialul din care sunt confecționate (latex, nitril, vinil). În momentul în care cunoaşteţi diferenţele între cele trei tipuri de mănuşi existente pe piaţă, respectiv latex, nitril şi vinil, veţi putea alege mai uşor cel mai potrivit model pentru tipul de activitate pe care îl desfăşuraţi. În următorul articol puteți descoperi care sunt principalele diferențe între mănușile de latex, nitril și vinil. 

Cuprins
1 Mănușile din latex
2 Mănușile din vinil
3 Mănușile de nitril

Manusile din latex

se caracterizează prin prezența latexului în zona palmelor și a degetelor. Celelalte materiale din care sunt compuse aceste mănuși sunt bumbac și poliester, pentru a fi durabile și pentru a oferi purtătorului confort. Acest tip de mănuși are un grad de protecție ridicat, deoarece rezistă foarte bine la rupere sau înțepare, oferă protecție sporită împotriva tăieturilor și asigură aderență. Domeniile în care sunt cel mai des folosite acest tip de mănuși sunt: gradinărit, agricultură, piscicultură, și vânătoare, tâmplărie, industria mobilei, service-uri auto, construcții, logistică și transporturi.

Manusile din vinl

se caracterizează prin proprietăți antistatice și sunt rezistente la grasimi, dar și la alcool. Și acest tip de mănuși are un grad de protecție ridicat, deoarece în momentul în care o persoană poartă acest tip de mănuși riscul de apariție al leziunilor este foarte scăzut. Totodată, mănușile din vinil previn reacțiile alergice la substanțe periculoase pentru piele. Acest tip de mănuși sunt folosite în: manipularea și procesarea alimentelor, saloanele de masaj, cabinetele medicale, grădina și bucătărie. Cele mai folosite mănuși de vinil sunt cele de culoare albă, destinate sporirii vizibilității și evitarea contaminării accidentale.

Manusile de nitril

se dovedesc a fi cele mai rezistente tipuri de mănuși. Ele se mai bucură și de o fixare perfecta pe mâini, care nu permite nici unui tip de substanțe să pătrundă în piele. Mănușile din nitril se folosesc, cel mai frecvent în industria alimentară pentru manipularea și prelucrarea produselor, datorită faptului că sunt certificate pentru contactul cu alimentele.

 

Acum că ați aflat care sunt principalele diferențe între mănușile de latex, nitril și vinil, puteți achiziționa mai ușor aceste produse de pe site-ul nostru.