Ce dimensiuni au cărțile de vizită?

Cărțile de vizită sunt indispensabile pentru promovarea unei afaceri, indiferent de domeniul de activitate. Când participi la diferite evenimente, conferințe sau congrese trebuie să faci schimb de cărți de vizită cu alți participanți. Așa se pot pune bazele unei frumoase colaborări ulterioare și poate chiar unui parteneriat de afaceri. 

Cuprins

Care sunt dimensiunile standard

  1. Carte de vizită model american:are 89 mm lățime și 51 mm înălțime. 
  2. Carte de vizită model australian:dimensiunile sunt de 90 mm lățime și 55 mm înălțime.
  3. Carte de vizită model european(folosită în vestul Europei și în Marea Britanie): 85 mm lățime și 55 mm înălțime.
  4. Carte de vizită model asiatic:90 mm lățime și 54 mm înălțime.
2 Cărți de vizită personalizate

Cărțile de vizită trebuie să conțină numele tău, funcția, compania pentru care lucrezi și, desigur, datele de contact (adresă, număr de telefon, adresă de e-mail). Aceste cărți de vizită ar trebui să se încadreze într-o anumită dimensiune. Iată ce trebuie să știi despre ele.

 

 

Care sunt dimensiunile standard

 

Nu există o singură dimensiune standard pentru cărțile de vizită, aceasta diferă în funcție de regiunea în care locuiești. Trebuie să cunoști aceste reguli și să comanzi modelul potrivit. Astfel, există următoarele variante:

 

  • Carte de vizită model american:
    are 89 mm lățime și 51 mm înălțime. 

  • Carte de vizită model australian:
    dimensiunile sunt de 90 mm lățime și 55 mm înălțime.

  • Carte de vizită model european
    (folosită în vestul Europei și în Marea Britanie): 85 mm lățime și 55 mm înălțime.

  • Carte de vizită model asiatic:
    90 mm lățime și 54 mm înălțime.

  • Carte de vizită folosită în mai multe state europene, printre care și România:
    90 mm lățime și 50 mm înălțime.

 

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/carte-de-vizit%C4%83-compania-adresa-943996/

 

Iar exemplele pot continua, multe state stabilind propriile norme. Prin urmare, există mai multe dimensiuni folosite pentru cărțile de vizită, deci nu există reguli foarte stricte. Poți să-ți comanzi un model inedit, foarte diferit, care să iasă în evidență, dar dimensiunea cărții de vizită ar trebui totuși adaptată standardului din țara respectivă. Altfel riști ca persoana care primește cartea ta de vizită s-o arunce, pentru că nu o poate păstra alături de celelalte, din cauza dimensiunii neobișnuite.

 

Sursa foto:https://unsplash.com/photos/8bvlWmX4qOs

 

O carte de vizită standard are dimensiuni apropiate de cele ale unui card de credit, de aceea este ușor de păstrat în portofel alături de aceste carduri. În acest fel te poți asigura că ai mereu la tine, la îndemână, câteva cărți de vizită, iar dacă primești altele la un eveniment le poți păstra în siguranță în portofelul tău.

Desigur, asta nu înseamnă că nu poți alege o altă dimensiune pentru cartea ta de vizită, spre exemplu un model pătrat, de 63,5 x 63,5 mm. Există însă și alte soluții, dacă vrei să impresionezi un model mai deosebit.

 

Cărți de vizită personalizate

 

Dacă vrei un model diferit, care să iasă în evidență, poți păstra o dimensiune standard, însă poți recurge la câteva trucuri:

  • Carte de vizită imprimată pe ambele părți: este soluția ideală dacă ai nevoie de mai mult spațiu pentru a scrie cât mai multe informații.

  • Carte de vizită pliabilă: un model de 89 mm x 100 mm, care se pliază pe jumătate și capătă dimensiunile de 89 mm x 50 mm. Oferă mai mult spațiu de imprimare (practic, ai patru laturi pe care poți scrie informații) și arată foarte bine, având un design inedit, foarte ușor de personalizat.

  • Carte de vizită cu formă neobișnuită: nu trebuie să schimbi dimensiunea standard, doar forma colțurilor, care pot fi rotunjite, spre exemplu. Sau, dacă vrei ceva cu adevărat inedit, poți comanda o carte de vizită cu forma unui animal sau a unui obiect care are legătură cu afacerea ta (ceașcă de cafea, mașină de scris, pisică etc).

Indiferent ce preferințe ai, ar fi bine să apelezi la un grafician care să-ți conceapă cartea de vizită. Poți face acest lucru și pe cont propriu și cu siguranță va fi mai ieftin, dar dacă vei colabora cu un specialist rezultatul va fi mult mai bun. 

O carte de vizită este practic imaginea ta publică, spune multe despre tine, despre proiectul tău, dacă ești o persoană creativă și pasionată de ceea ce face. Prin urmare, trebuie să acorzi atenție și acestui aspect și să comanzi o carte de vizită pe care oricine va dori s-o păstreze. 

 

 


Sursa foto:https://pixabay.com/ro/photos/carte-de-vizit%C4%83-afaceri-card-om-2056019/