Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - cele mai bune idei de pus în practică împreună cu micuțul tău, în propria sufragerie. Iată de ce ai nevoie

Crăciunul este cea mai așteptată sărbătoare din an, atât de cei mici, cât și de adulți. Casele vor fi împodobite cu tot felul de decorațiuni de Crăciun handmade de copii, toată lumea va fi în căutarea cadourile perfecte, pentru a le așeza celor dragi sub brad, iar în bucătărie se vor prepara cele mai delicioase preparate. Ca totul să fie perfect însă, trebuie ca locuința noastră să fie și ea ca desprinsă dintr-o poveste și să ne introducă în spiritul sărbătorilor de iarnă. Nu este suficient să împodobim doar bradul, ci întreaga casă trebuie să prindă contur. Dacă uneori, decorațiunile din magazine ți s-au părut puțin prea scumpe, partea cea mai bună este că poți face propriile decorațiuni de Crăciun handmade, proces la care poate contribui și cel mic.

În acest fe, poți simți și mai mult spiritul și veselia sărbătorii, mai ales datorită faptului că această activitate se va desfășura cu întreaga familie. Așadar, pune niște colinde pe fundal și pregătește-te să obții cele mai speciale aranjamente de Crăciun handmade, pentru că noi îți vom oferi cele mai bune idei.

Cuprins
1. Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - idei de decoratiuni diy, cu ajutorul diferitelor accesorii
2. Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - cum putem crea felicitări handmade de Crăciun?

3. Decorațiuni Crăciun handmade copii - materiale necesare pentru realizarea decorațiunilor handmade

4. Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - cum putem folosi decorațiunile create

Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - idei de decoratiuni diy, cu ajutorul diferitelor accesorii

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii-_coronoana_craciun-min

Ornamentele de Crăciun handmade îți pot schimba locuința și ți-o pot scoate din anonimat complet. Deși și cele din comerț sunt foarte atractive, decorațiunile de Crăciun handmade sau felicitările de Crăciun handmade au o frumusețe aparte, dar îți oferă și satisfacția faptului că tu ai reușit să creezi așa piese de artă.

Așadar, dacă de idei de felicitări de Crăciun handmade ne vom ocupa în capitolul următor. Acum vă vom oferi cele mai bune idei de decorațiuni handmade de Crăciun. Trebuie să ne oprim prima dată atenția asupra unei ghirlande extrem de specială și, anume, ghirlanda din felii de portocală. Procesul de creare pentru a obține aceste decorațiuni este destul de simplu. Luăm prima dată portocalele sau chiar lămâie, le tăiem felii, după care le punem la copt, până când se deshidratează complet. Când feliile sunt complet uscate, acestea vor fi întinse pe o sfoară, unde poți adăuga din loc în loc și câte un baton de scorțișoară, pentru un miros cu totul deosebit. Vei obține în acest fel niște aranjamente de Crăciun handmade foarte frumoase, dar și delicioase. Ele pot fi puse atât în brad, cât și agățate oriunde în casă sau chiar deasupra șemineului.

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii-_lumanare_masa_de_carciun-min

 

1. Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - portocale deshidratate-min

 

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_portocale-min

 

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii-_ghirlanda_portocale-min

Cu siguranță, toată lumea are în casă mai multe obiecte strânse de-a lungul timpului, precum scoici, de la mare, pene sau crenguțe. Dacă până acum le țineai aruncate undeva în dulap, acum le poți folosi drept aranjamente de Crăciun handmade. Ele sunt extrem de potrivite la împodobirea bradului, având nevoie de o simplă ață. Dacă nu ai suficiente obiecte din natură, poți merge în parc pentru a mai strânge câteva conuri sau ramuri de brad.

Ce spui acum de niște globuri obținute din becurile arse? Așadar, data viitoare când schimbi becul, nu-l mai arunca la coș. Pictează-le în diferite culori, lipsește pe ele diferite stikere și abțibilduri sau sclipi, leagă o sfoară de ele și obține, așadar, cele mai speciale decorațiuni Crăciun diy de pus în brad.

Mai mult, chiar și florile uscate de-a lungul anului pot fi folosite drept decorațiuni de Crăciun diy. Adună mănunchiuri de flori leagă-le cu o sfoară, după care agață-le în pom.

Ce ar fi Crăciunul fără lumânări parfumate, care să te introducă în spiritul specific? Însă, lumânarea parfumată este incompletă în lipsa unui suport potrivit. Acesta este extrem de ușor de realizat acasă, fără prea multe materiale și bătaie de cap. Alege un borcan pe care nu îl mai folosești, îmbracă jumătate din el într-o panglică în ton cu sărbătoarea și leag-o cu sfoară. Adaugă înăuntru o lumânare parfumată și bucură-te de lumina caldă pe care o oferă. Aceste ornamente handmade de Crăciun pot fi puse pe masa festivă, unde vor crea cadrul perfect.

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_lumanari_carciun-min

 

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_lumanari_craciun-min.png

 

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii-_lumanare_craciun-min

Tot pentru masa de Crăciun sau pentru alte corpuri de mobilier din casă mai poți confecționa și lămpi din conuri. Ai nevoie de un recipient mai înalt, precum o vază transparentă, de multe conuri de brad și de o bucată de instalație electrică, pe care să o pui înăuntru și care să acopere toată suprafața.

 

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_idei_de_decoratiuni_diy_cu_ajutorul

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm de coronița de pe ușă. Fă rost de câteva crengi de brad, leagă-le cu sârmulițe pentru a obține un cerc, iar printre ele mai adaugă felii de portocală, fulgi de zăpadă din polistiren sau alte decorațiuni de Crăciun handmade care ți se par potrivite, precum globurile de Crăciun handmade.

 

1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_coroana_busa-min 

Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - cum putem crea felicitări handmade de Crăciun?

După ce stabilim ce aranjamente handmade de Crăciun vom face, este timpul să ne concentrăm atenția asupra altui subiect de interes: felicitările de Crăciun. Pe lângă cadoul clasic pe care îl oferim în dar de această sărbătoare, ar fi ideal să îi surprindem pe cei dragi și cu un lucru făcut manual. Mai mult, cel mic ar putea fi extrem de încântat de această activitate și l-ai putea ține ocupat astfel ore în șir, fără să se plictisească.

În primul rând, principalele materiale de care ai nevoie aici sunt hârtie și carton albe sau colorate, accesorii pentru creație sau anumite seturi creative. Pe lângă acestea, mai poți folosi oricând și câte o decorațiune de Crăciun handmade, la care ai lucrat anterior, precum ar fi feliile de portocale uscate.

Acum, imaginația nu are limite. Poți decupa, din altă hârtie, brazi, stele, pe care să le lipești ulterior pe foaia principală a felicitării și pe care să o umpli cu sclipici. Poți chiar să umpli forma bradului cu crengi naturale, pe care chiar să-l împodobești cu ajutorul unor creioane colorate sau a altor decorațiuni.

Bradul de pe felicitare mai poate fi făcut și cu ajutorul unor nasturi. Ideal ar fi ca aceștia să fie verzi, dar dacă nu-ți mai dorești să cumperi alții și ai unii deja acasă, îi poți folosi pe aceia. Mai întâi, trasează cu un creion conturul bradului, pentru a fi sigur că îl faci drept. Apoi, lipește de jos în sus nasturii, renunțând la fiecare nivel la câte unul, până când ajungi în vârf și ai nevoie de o steluță.

O altă idee de felicitare extrem de creativă estea cea realizată cu ajutorul unui perforator cu model. Așadar, găurește pe pagina principală în mai multe locuri, iar pe a doua pagină, cea interioară, desenează ceva în ton cu sărbătoare sau scrie un mesaj, chiar în spațiul în care este găurită prima pagină.

 

2._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_felicitare_rad_craciun-min

 

2._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_felicitari_de_craciun-min

 

2._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii-_felicitare_craciun_nasturi-min

 

2._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii-_felicitare_de_carciun_handmade-min

 

2.Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii-_felicitare_d_ecraciun-min

Decorațiuni Crăciun handmade copii - materiale necesare pentru realizarea decorațiunilor handmade

Dacă mai sus, v-am oferit câteva idei extrem de folositoare pentru decorarea casei de Crăciun, dar și un aranjament pentru masa de Crăciun handmade, acum vom trece puțin prin materialele necesare de care avem nevoie pentru a obține toate aceste lucruri. În acest fel, vă veți putea realiza mult mai ușor lista de cumpărrături și veți fi siguri că nu scăpați obiectele esențiale din vedere.

Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - hârtie și carton

Ornamentele de Crăciun handmade din hârtie vor fi întotdeauna o opțiune bună, fiind și foarte ușor de realizat. Deci nu uita să adaugi pe lista de cumpărărturi mai multe coli colorate de hârtie sau de carton și, de ce nu, chiar creponată. Poți face globuri, de lipit pe felicitare, steluțe, fulgi de zăpadă sau chiar brăduți.

 

3.1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_brazi_din_hartie-min

3.1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_globuri_craciun_ahrtie-min

 

3.1._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_globuri_din_hartie-min

Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - obiecte reciclabile sau alte elemente din natură

Printre decorațiunile pentru Crăciun handmade discutate anterior, au fost și globurile realizate din becuri. Așadar, nu uita să strângi din timp toate becurile nefolositoare, care se ard, din casă, dar și alte obiecte precum nasturi. De asemenea, pune pe lista „To do” și o plimbare în parc, de unde să faci rost de diferite obiecte din natură. Acestea vor avea un farmec aparte în casă și vor fi cu totul deosebite.

 

/3.2_Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_lumanari_craicun-min

Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - sfoară și sârmă

Pentru a putea pune în practică majoritatea acestor idei de decorațiuni de Căciun handmade, ai nevoie de sfoară sau sârma, pentru a le agăța în brad sau pentru a le prinde între ele, dacă ne referim la florile uscate despre care vorbeam în primul capitol. Mai mult, acestea pot fi transformate chiar și individual într-un aranjament de Crăciun handmade. Spre exemplu, cu ajutorul sârmei, putem realiza o stea, sub formă de glob, ce poate fi prinsă în brad.

Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - unelte de creație

Nu în ultimul rând, aceste ornamente handmade de Crăciun nu pot fi realizate în lipsa unor unelte de creație, precum este lipiciul, foarfeca, un clește chiar, pentru a modela sârma sau, de ce nu, un ciocan.

 

/3.4_Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_-_fulgi_de_zapada-min

 

Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - cum putem folosi decorațiunile create

Modelele de decorațiuni de Crăciun handmade pot avea mai multe moduri de utilizare. Înainte de toate, trebuie să nu uiți faptul că ele sunt prilejul perfect de a petrece timp de calitate cu întreaga familie și de intra oficial în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Ornamentele de Crăciun diy pot fi utilizate drept cadou personalizat pentru cei dragi. Întotdeauna optăm pentru cadourile personalizate din cadrul magazinelor de specialitate, însă cele realizate cu propriile mâini vor fi mult mai apreciate. Un glob de pus în brad handmade, o felicitare sau chiar un omuleț de zăpadă, poate fi cadoul perfect pentru o persoană dragă.

Este evident că diy aranjamentele de Crăciun pot înfrumuseța casa în acest anotimp deosebit, dar ce-ar fi să-ți decorezi și biroul de la muncă cu ajutorul lor? Poți opta pentru niște brăduți realizați din hârtie colorată verde, pe care să-i decorezi cu globuri din sclipici și pentru o lumânare parfumată handmade. Cu siguranță spațiul de lucru va intra în ton cu vremea de afară și va căpăta personalitate.

Nu în ultimul rând, dacă ai mai multe idei diy de Crăciun, dar și timp pentru a le pune în practică, îți poți deschide chiar și o mică afacere, pe tema aceasta.

Așadar, alege să vinzi decorațiuni de Crăciun handmade de copii și fă-ți un mic buget astfel pentru cheltuielile care urmează să apară în această perioadă aglomerată din an.

4._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii

4._Decora_iuni_de_Cr_ciun_handmade_pentru_copii_conuri

Crăciunul este sărbătoarea destinată familiei, veseliei și timpului petrecut cât mai mult cu cei dragi. Ornamentele handmade pentru Crăciun ne garantează întocmai acest lucru, dar ne ajută să ne decorăm și casa într-un stil unic.

Chiar dacă, în primă fază, acestea pot părea puțin mai meticuloase, vei vedea că este o adevărată plăcere să le realizezi, iar cel mic va adora această activitate. Cel mai bine este să te apuci din timp să le confecționezi, pentru a nu lăsa totul pe ultima sută de metri. Crăciunul este oricum una dintre cele mai aglomerate perioade din an, motiv pentru care trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-l elibera și pentru a ne ajuta pe noi înșine să ne bucurăm mai mult e tot ce ne oferă. Fă-ți lista de cumpărăuri din timp, adună obiectele de care nu mai ai nevoie din casă și stimulează-l pe cel mic să vină chiar cu câteva idei proprii. Nu-i impune limite prestabilite și lasă-l să se bucure din plin de această activitate și să-și dea frâu liber imaginației, pentru că aici nu există „nu e bine sua nu e corect”. Tu ai încercat să faci decorațiuni handmade de Crăciun cu copilul tău?

Sursa foto:pinterest.com