Mărțișoare handmade: ce modele pot fi confecționate de copii acasă și care sunt materialele care nu trebuie să lipsească din spațiul lor de lucru?

Pentru a marca începerea primăverii așa cum se cuvine, dăruiește persoanelor speciale din viața ta mărțișoare diy (do it yourself) originale și demonstrează-le cât de creativ ești! Desigur, la acest demers pot participa și cei mici. Însă, pentru a-l finaliza cu succes vei avea nevoie de materialele potrivite și de câteva surse de inspirație. De aceea, acest articol a fost creat cu scopul de a-ți oferi mai multe informații relevante despre mărțișoarele handmade, mai precis despre cele mai apreciate, dar și cel mai simplu și rapid de realizat modele de mărțișoare făcute de copii acasă cu ajutorul părinților, alături de materialele indispensabile realizării acestei acțiuni. Mai mult decât atât, sunt evidențiate sfaturi practice pe care trebuie să le iei la cunoștință, astfel încât să nu întâmpini situații neplăcute pe parcursul procesului. 

Lasă-te inspirat de ideile de mărțișoare făcute acasă din acest articol și oferă un cadou extraordinar de 1 Martie sau de Ziua Mamei!

 

Cuprins
1. Sfaturi practice pentru crearea mărțișoarelor handmade – ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă
2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor

 

Sfaturi practice pentru crearea mărțișoarelor handmade – ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă

În ceea ce privește mărțișoarele făcute manual de copii, există o bucurie aparte atunci când sunt oferite personal, în dar, mamei, bunicii sau altei persoane cu un rol important în viața celui care le-a realizat, de 1 Martie ori 8 Martie. Desigur, procesul de creare de mărțișoare de mână poate fi efectuat de oricine, indiferent de vârstă. 

 

1. Sfaturi practice pentru crearea mărțișoarelor handmade –  ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă. Mărțișoare handmade. Mărțișoare roșu cu alb și ghiocel 1. Sfaturi practice pentru crearea mărțișoarelor handmade –  ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă. Mărțișoare handmade. Mărțișoare din lemn

 

Îți dorești ca în această primăvară să îți impresionezi apropiații cu diverse modele de mărțișoare confecționate de copiii tăi, cu sau fără ajutorul tău? Atunci, se impune să ții cont de câteva sfaturi utile. Până la urmă, confecționarea mărțișoarelor handmade de către copii nu este tocmai o misiune ușor de realizat, mai ales dacă micuții nu au mai fost implicați înainte într-o astfel de sarcină de lucru creativă. Însă, niciodată nu este prea târziu să învețe lucruri noi sau să deprindă noi aptitudini. 

Prin urmare, pentru a îndeplini cu succes procesul de confecționare al mărțișoarelor chiar din confortul locuinței tale, trebuie să iei în considerare următoarele sugestii:

  • Asigură-te că ai la îndemână toate materialele necesare modelelor de mărțișoare făcute manual de copii pe care vrei să le realizezi împreună cu ei;
  • Caută mai multe idei de mărțișoare handmade care sunt ușor și rapid de realizat;
  • Nu te grăbi să termini mărțișoarele confecționate manual într-un anumit interval de timp, deoarece unele modele necesită mai multă răbdare și concentrare;
  • Nu te teme să realizezi modele puțin mai complicate, dar nici să nu le eviți pe cele mai simple, precum mărțișoarele handmade din hârtie.

Pentru a simplifica atât misiunea părinților, cât și pe cea a micuților de a realiza produse spectaculoase, în următorul capitol sunt notate mai multe idei de mărțișoare făcute de copii, mai precis mai multe modele care pot fi realizate fără probleme de aceștia, astfel încât să le dăruiască cuiva cu un loc special în sufletul lor. Totuși, nu uita că, în cazul în care îți implici copilul la o astfel de activitate, este fundamental să îl lași să gestioneze, cât mai mult posibil, singur situația și să intervii doar când îți cere ajutorul sau când observi că este în impas. Poți să îl ajuți atunci când realizează modele de mărțișoare făcute de copii care au un grad mai mare de dificultate, așa cum sunt cele din lemn.

 

1. Sfaturi practice pentru crearea mărțișoarelor handmade –  ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă. Mărțișoare handmade. Mărțișoare prăjitură  1. Sfaturi practice pentru crearea mărțișoarelor handmade –  ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă. Mărțișoare handmade. Mărțișor coș cu flori

Pe de altă parte, dacă vei realiza singur acest demers, poți chiar să-ți îndrepți atenția spre modele/forme mai complexe, deoarece cu siguranță, la final, vei fi mai mult decât mulțumit să înmânezi personal unei persoane speciale din viața ta un mărțișor splendid, făcut de tine.

Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor

În zilele noastre, există o mulțime de modele de mărțișoare făcute manual care merită realizate măcar o dată în viață, primăvara, de orice persoană cu înclinații artistice, dar și de copiii care doresc să construiască obiecte distinse pentru cei dragi. Indiferent dacă faci parte din prima categorie sau dacă vrei să-ți implici copilul într-o activitate minunată, așa ca aceasta, este esențial să iei la cunoștință următorul aspect: mărțișoarele sunt confecționate din materiale speciale, care diferă de la un model la altul. 

În rândurile de mai jos sunt enumerate mai multe idei de mărțișoare handmade fantastice, care pot fi realizate atât de adulți, cât și de copii, alături de informații clare în ceea ce privește confecționarea lor și materialele necesare fiecăruit model în parte.

Mărțișoare handmade modele și idei + pași & produse necesare

Ești în căutarea unor modele de mărțișoare handmade originale pentru a le realiza de unul singur sau împreună cu prichindelul tău? În cazul acesta, ai ajuns în locul potrivit, deoarece acum vei învăța cum să faci mărțișoare de diferite modele, pentru a le oferi în această primăvară!

Mărțișor handmade din fetru

Printre cele mai rapid și ușor de realizat mărțișoare făcute de mână se află cele din fetru. Acesta este un material ușor de mânuit de către oricine, chiar și de către copiii cu vârste mai mici. Tot ceea ce trebuie să faci este să desenezi pe o coală de hârtie cu un creion colorat sau cerat o formă reprezentativă anotimpului, cum ar fi o floare. După care, așezi rezultatul final pe fetru și decupezi cu o foarfecă atent conturul formei. Astfel, vei obține o bucată de fetru cu o formă drăguță, așa cum ți-ai propus. Mai apoi, pentru a obține aspectul dorit, trebuie adăugate elemente precum mărgele, strasuri și perle adezive și, în mod evident, șnurul tradițional în culorile alb și roșu.

 

2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor. Mărțișoare handmade. Mărțișor din fetru în formă de floare roșu cu alb  2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor. Mărțișoare handmade. Mărțișoare din fetru în formă de broaște

Când vine vorba de realizarea acestui model de mărțișor handmade făcut de copii, dacă dorești, poți porni direct de la un accesoriu craft confecționat din fetru. Pentru o notă de originalitate, poți selecta un alt tip de personaj pentru mărțișor decât cele previzibile, cum ar fi o bufniță simpatică.

 

2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor. Mărțișoare handmade. Două mărțișoare în formă de flori din hârtie, roz și roșieMărțișor handmade din hârtie

Mărțișoare din hârtie făcute de copii se află în topul celor mai frumoase daruri pe care cineva le poate primi, nu-i așa? Acestea pot fi confecționate chiar și de cei aflați la o vârstă fragedă, deoarece nu presupun un nivel prea mare de efort. Din contră, sunt chiar foarte simplu de realizat. Mai mult, părinții pot interveni ori de câte ori consideră că micuțul ar putea avea nevoie de ajutor. Așadar, dacă te întrebi „cum facem mărțișoare din hârtie?”, acum este timpul să descoperi! 

În primul rând, vei avea nevoie de hârtie cartonată și accesorii de calitate, pentru a putea desena forma dorită. În funcție de modelul pe care îl dorești trebuie să alegi și nuanțele. Deci, dacă de exemplu dorești să obții o floare, optează pentru culori precum alb, roz, verde și așa mai departe. Următorul pas este să decupezi cu o foarfecă forma respectivă. Vrei un efect mai deosebit? În cazul acesta, decupează o floare de dimensiuni mai mici și suprapune hârtia peste cea mare, după care coase în mijloc cu un nasture sau asigură-te că fiecare petală este din hârtie și pune-le împreună folosind un produs pentru lipit. De asemenea, nu uita de șnurul tradițional!

La fel ca în cazul anterior, poți simplifica semnificativ procesul, folosind de această dată un produs tip perforatoare cu modele, cum ar fi cu formă de fluture, floare sau altele preferate de tine. Această alternativă îți oferă avantajul de a crea mărțișoare cu modele ieșite din comun, care în mod normal nu sunt ușor de desenat pe hârtie și decupat.

 

Mărțișor handmade din plastilină

În calitate de părinte responsabil, este esențial să te documentezi despre modelele de mărțișoare care pot fi realizate de copii acasă, deoarece unele pot fi prea elaborate pentru anumite categorii de vârste. Din această cauză, trebuie selectate doar cele care conțin materiale cu care este ușor de lucrat. Din fericire, plastilina și accesoriile pentru modelaj sunt materiale ușor de folosit de cei mici, având chiar posibilitatea să creeze, cu ușurință, diverse forme îndrăgite de ei. 

Indiferent dacă va alege să construiască din acest material o casă, o floare, o inimă, un fruct, un animal sau orice altceva, pentru a-i fi mult mai simplu, poate folosi un șablon. La final, mărțișorul obținut trebuie lipit cu ajutorul unui produs special pe o bucată de pânză sau un carton și, bineînțeles, atașat șnurul tradițional

 

2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor. Mărțișoare handmade. Șase mărțișoare din lemn cu diferite forme

Mărțișor handmade din lemn

În acest context, este posibil să îți adresezi următoarea întrebare: cum confecționăm mărțișoare din lemn?”. Așa cum poate deja știi, acest tip de mărțișor este puțin mai dificil de realizat de un copil de unul singur, întrucât este necesară o bucată de lemn. În consecință, tăierea lui este mult mai grea față de tăierea unei bucăți de hârtie. 

Însă, dacă micuțul tău își dorește să picteze pe o astfel de suprafață, atunci iată ce trebuie să faci: achiziționează litere, cifre și figurine din lemn pentru a trece direct la pictat. Pentru această acțiune, va avea nevoie de pensule pentru pictură și culori pentru pictură. În plus, niște accesorii pentru pictură, precum un pahar, o paletă, dar și altele, îi vor fi de un real ajutor. După ce baza este acoperită cu diverse culori, astfel încât să alcătuiască simboluri ale primăverii sau mesaje adecvate perioadei respective din an, mai poți completa cu alte decorațiuni pe care le consideri potrivite, precum abțibilduri sau panglică decorativă. Nu uita la final să lipsești mărțișorul pe o broșă și să atașezi șnurul renumit!

 

Felicitare pictată manual

Acum că ai aflat cum să faci mărțișoare acasă cu modele extrem de apreciate, dar și din ce se pot face mărțișoarele respective, urmează să îți fie prezentată încă o idee de mărțișor grozavă: felicitarea pictată manual. Pentru realizarea unui astfel mărțișor poți folosi hârtie gumată, decorativă și floristică. În acest mod, cu siguranță rezultatul va fi unul spectaculos. Bineînțeles, produsele pentru pictură menționate anterior sunt fundamentale pentru a-ți atinge obiectivul, respectiv pentru ca băiețelul sau fetița ta să se bucure de un mărțișor superb. La final, dacă dorești, folosind un instrument de scris pentru școală se poate lăsa un mesaj persoanei pentru care a fost conceput acest mărțișor

 

2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor. Mărțișoare handmade. Felicitare albastră cu flori pe ea 2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor. Mărțișoare handmade 2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor. Mărțișoare handmade. Felicitare cu flori și cu mesajul „te iubesc mama”

Deși se află în lista mărțișoarelor handmade ușor de făcut, mai mult ca sigur rezultatul va fi unul pe măsură, iar destinatarul se va bucura enorm de mult pentru atenția primită. În plus, este unul dintre mărțișoarele handmade pictate preferate de cei mici, cu atât mai mult dacă la această activitate participă și părinții. Va fi o experiență memorabilă atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău!

Ideile de mărțișoare din acest articol au fost atent selectate, astfel încât să fie rapid și ușor de realizat acasă de copii, cu ajutorul părinților lor, din când în când. Însă, mai există multe altele care merită descoperite de persoanele cu ochi artistic sau de copiii care nu refuză provocările, precum pictarea unor pietre luate din grădină.

La Biroticienii găsești toate produsele de care tu sau copilul tău aveți nevoie pentru a realiza oricare dintre modele de mărțișoare amintite în acest articol, alături de multe altele de care adulții au nevoie la locul de muncă și elevii la școală. În această împrejurare, dacă dorești să-i oferi șansa copilului tău să își dezvolte latura creativă și mai mult, merită să arunci o privire peste seturile de creație disponibile în catalogul magazinului nostru.

 

2. Idei de mărțișoare făcute acasă de copii împreună cu părinții și materialele necesare confecționării lor. Mărțișoare handmade. Mamă și copil

Profită de ideile de mărțișoare handmade enumerate și alege varianta cea mai potrivită pentru tine! Este imposibil să nu îți placă măcar una dintre ideile de mai sus și să nu fii nerăbdător să creezi un produs unic.

 

Așadar, dacă până acum, la începutul primăverii îți adresai frecvent întrebările „cum se confecționează mărțișoarele acasă?” și „din ce poți face mărțișoare acasă?”, atunci acest articol conține exact răspunsurile pe care le cauți și, mai mult decât atât, idei de mărțișoare diy (do it yourself) uimitoare cu care să-ți surprinzi apropiații. Care dintre modelele de mărțișoare de mai sus o să le realizezi împreună cu copilul tău sau, de ce nu, de unul singur?

 

Sursă foto: Freepik.com, Pinterest.com