Microbii: Ce solutii recomanda specialistii pentru evitara raspandirii acestora?

Evenimentele din ultimele zile au aratat ca Romania, la fel ca multe ale tari din Europa, este afectata de noul coronavirus (Covid-19).  In aceste momente, cel mai important este sa avem o igiena corecta, pentru a preveni si limita raspandirea acestui virus. Pe langa o igiena corecta a mainilor, specialistii recomanda si dezinfectarea obiectelor din jurul nostru. Afla din urmatorul articol care sunt obiectele cele mai infectate cu care intram in contact si care sunt recomandarile specialistilor.

Igiena mainilor este prioritara in aceste momente. De aceea, specialistii recomanda sa va spalati cat mai des pe maini cu apa si sapun, timp de minim 20 de secunde, atat pe palme, cat si pe dosul mainilor, la incheieturi, intre degete si sub unghii.

Pe langa spalatul mainilor cu apa si sapun, este indicat sa folosim cat mai des posibil solutii sau geluri dezinfectante ce au la baza alcool in proportie de minim 60%, care nu necesita clatire.  Aceasta metoda este usor de folosit si atunci cand va aflati in locuri unde nu aveti la indemana apa si sapun.

Specialistii din domeniu au creat si o lista cu  obiectele din jurul nostru  cele mai predispuse la contaminarea cu microbi, dupa cum urmeaza:

  1. Prosoapele textile: Acestea retin umezeala, lucru care permite bacteriilor sa se cumuleze in material si sa supravietuiasca un timp indelungat. De aceea, in aceasta perioada, este indicat sa folosesti cat mai mult posibil prosoapele din hartie.
  2. Telecomanda televizorulu: Tinand cont de faptul ca telecomanda este folosita de toti membrii familiei, microbii se aseaza foarte usor pe acest obiect. De aceea, ar trebui sa curatam telecomanda zilnic cu servetele dezinfectante. Alte obiecte pe suprafata carora microbii se aseaza rapid si care trebuiesc dezinfectate zilnic sunt: portofelul, ceasul, ecranul telefonului mobil sau ecranul calculatorului, clantele usilor si volanul autoturismului.
  3. Aragazul, ustensilele pentru gatit si mobilierul de bucatarie: Pentru ca mancarea pe care o pregatim sa aiba parte de un mediu curat, aragazul trebuie spalat cu apa si sapun sau cu o solutie speciala, cel putin o data pe saptamana.
  4. Frigiderul: In ciuda temperaturii scazute din interior, frigiderul rerpezinta si el un mediu propice pentru bacterii. De aceea, este recomandat ca acesta sa fie curatat saptamanal. Cele mai expuse parti ale frigiderului sunt tavita in care se scurge apa si cutia pentru zarzavat.
  5. Aparatul de facut cafea: Acesta trebuie curatat in interior dupa 40-80 de utilizari pentru a elimina atat bacteriile cat si mucegaiurile.

Pentru o igiena corespunzatoare a mainilor, dar si pentru dezinfectarea obiectelor si suprafetelor din jurul vostru, noi va recomandam gama de produse antibacteriene si dezinfectante Hygienium.