09:00 - 17:00
Coșul meu

Blog cu sfaturi despre birotica, papetarie & consumabile - Biroticienii

 1. Quilling: ce trebuie să cunoști pentru a începe să stăpânești această tehnică ÎNC NTĂTOARE
  10
  Feb

  Quilling: ce trebuie să cunoști pentru a începe să stăpânești această tehnică ÎNC NTĂTOARE

  În zilele noastre, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stresul și agitația cotidiană, care pun stăpânire pe întregul corp și îi fac să fie neliniștiți sau chiar le consumă toată energia. Toate acestea duc la detașarea de pasiuni și la reducerea timpului petrecut împreună cu copiii sau partenerul de viață.

  Dacă îți dorești să desfășori o activitate recreativă, care îți stimulează creativitatea și abilitățile practice, poți opta pentru quilling. Acesta poate fi realizat atât individual, cât și împreună cu copiii sau întreaga ta familie, contribuind la crearea unor amintiri de neuitat pe care nu le vei uita niciodată, deoarece le poți înrăma și păstra întreaga viață în propria ta casă. De asemenea, dacă stăpânești această tehnică, poți câștiga chiar și un venit suplimentar prin crearea diferitelor tablouri și modele spectaculoase.

  Citeste in continuare
 2. Idei creative decorațiuni de Paște - iată ce ornamente poți realiza împreună cu copilul tău pentru masa de Paște
  08
  Feb

  Idei creative decorațiuni de Paște - iată ce ornamente poți realiza împreună cu copilul tău pentru masa de Paște

  Deși anul abia a început, timpul va trece numaidecât și sărbătoarea Paștelui va veni mai repede decât ne așteptam. Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine și este așteptată în fiecare an cu nerăbdare, atât de cei mari, cât și de cei mici. Sărbătoarea Paștelui este un prilej excelent de a petrece timp de calitate cu familia, de a ne bucura de bucate delicioase și de a împărți cadouri cu cei dragi. Atunci când vine vorba de a dărui cadouri familiei, copiii sunt întotdeauna entuziasmați de a realiza proiecte și crafturi speciale, cu care să îi bucure pe bunici sau părinți.

  Activitățile de lucru manual sunt preferatele copiilor și dacă acestea îi implică și pe părinți sau bunici, cu siguranță cei mici vor fi extrem de încântați. Așadar, în rândurile ce urmează îți vom da câteva idei de decorațiuni handmade pentru sărbătoarea Paștelui, pe care să le faci alături de micuțul tău și astfel, să petreceți timp de calitate împreună.

  Citeste in continuare
 3. Origami din hârtie - activitatea creativă perfectă pentru micuțul tău. Care este tehnica de lucru și ce beneficii are asupra copiilor
  20
  Ian

  Origami din hârtie - activitatea creativă perfectă pentru micuțul tău. Care este tehnica de lucru și ce beneficii are asupra copiilor

  Copiii au nevoie de extrem de multe activități și stimuli, care să-i determine să se dezvolte cât mai armonios și echilibrat. Chiar dacă la grădiniță sau la școală cei mici realizează fel de fel de jocuri și de activități interactive, acasă, părinții trebuie să continue acest parcurs, pentru a le pune în continuare mintea la contribuție și pentru a-i învăța, în acest fel, să găsească soluții la anumite probleme, să se descurce singuri și să gândească logic, prin anumite activități amuzante. În acest fel, micuții pot învăța, dar se pot și anima, în același timp.

  Un exemplu extrem de bun de activitate creativă, dar și distractivă pentru copii, îl reprezintă origami. Cei mici le vor adora, iar partea cea mai bună este că puteți face asta împreună, pentru că origami din hârtie este distractiv chiar și pentru un adult. 

  În continuare, îți vom oferi toate sfaturile de care ai nevoie pentru a realiza această activitate și îți vom dezvălui și câteva idei de origami simple pentru copii, cu care trebuie să înceapă orice începător. 

  Citeste in continuare
 4. Mărțișoare handmade: ce modele pot fi confecționate de copii acasă și care sunt materialele care nu trebuie să lipsească din spațiul lor de lucru?
  13
  Ian

  Mărțișoare handmade: ce modele pot fi confecționate de copii acasă și care sunt materialele care nu trebuie să lipsească din spațiul lor de lucru?


  Pentru a marca începerea primăverii așa cum se cuvine, dăruiește persoanelor speciale din viața ta mărțișoare diy (do it yourself) originale și demonstrează-le cât de creativ ești! Desigur, la acest demers pot participa și cei mici. Însă, pentru a-l finaliza cu succes vei avea nevoie de materialele potrivite și de câteva surse de inspirație. De aceea, acest articol a fost creat cu scopul de a-ți oferi mai multe informații relevante despre mărțișoarele handmade, mai precis despre cele mai apreciate, dar și cel mai simplu și rapid de realizat modele de mărțișoare făcute de copii acasă cu ajutorul părinților, alături de materialele indispensabile realizării acestei acțiuni. Mai mult decât atât, sunt evidențiate sfaturi practice pe care trebuie să le iei la cunoștință, astfel încât să nu întâmpini situații neplăcute pe parcursul procesului. 

  Lasă-te inspirat de ideile de mărțișoare făcute acasă din acest articol și oferă un cadou extraordinar de 1 Martie sau de Ziua Mamei!

   

  Citeste in continuare
 5. Activități creative pentru copii: de la cea mai fragedă vârsta până la preadolescență
  16
  Dec

  Activități creative pentru copii: de la cea mai fragedă vârsta până la preadolescență

  Pe lângă orele de somn și perioada alocată hrănirii, copiii sunt persoanele care dispun de cel mai lejer program. Atunci când vine vorba despre gestionarea timpului liber pe care îl are copilul tău, trebuie neapărat să iei în considerare ca acesta să facă niște activități care îl dezvoltă încă de la o vârstă fragedă, atât fizic, cât și psihic.

  Unele dintre cele mai potrivite și benefice preocupări destinate tuturor copiilor sunt activitățile de creație. Acestea implică stimularea imaginației copilului tău, având ca rezultat dezvoltarea modului de gândire, una dintre trăsăturile esențiale cu care aproape niciun om nu se naște, însă care poate fi dobândită pe parcursul vieții.

  Prin activitățile pe care le alegi pentru copilul tău, vei pune bazele unei creșteri sănătoase și armonioase, deoarece va dobândi numeroase abilități precum cele de comunicare, adaptare și cooperare.

  Citeste in continuare
 6. Idei de pictură pentru a petrece timp de calitate cu cei mici
  02
  Dec

  Idei de pictură pentru a petrece timp de calitate cu cei mici

  Creativitatea celor mici nu are limite, dacă este încurajată și stimulată, iar această calitate îi va ajuta enorm la maturitate, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

  Pictura este o modalitate foarte bună pentru ei de a se dezvolta emoțional și de a-și exprima trăirile, nevoile, dorințele și nemulțumirile. Ceea ce constituie o activitate distractivă pentru cei mici, prin care se pot relaxa și se pot descoperi pe ei înșiși, pentru părinți reprezintă o opțiune grozavă de a petrece timp de calitate cu aceștia. 

  Beneficiile au fost subliniate de către specialiști în repetate rânduri: de la îmbunătățirea motricității și dezvoltarea percepției vizuale, până la prelungirea duratei de atenție și creșterea puterii de concentrare. Pentru ca cei mici să se bucure de toate acestea, e necesar să experimenteze cu cât mai multe tehnici și idei -  așa încât ți-am pregătit o selecție din care să te inspiri.

  Citeste in continuare
 7. Combinarea culorilor în pictură: Teoria culorilor, tehnici de pictură, armonia și simbolistica culorilor pe care trebuie să le cunoască copilul tău pasionat de pictură
  16
  Noi

  Combinarea culorilor în pictură: Teoria culorilor, tehnici de pictură, armonia și simbolistica culorilor pe care trebuie să le cunoască copilul tău pasionat de pictură

  Culorile sunt elemente esențiale ce fac parte din viața fiecărei persoane, deoarece tot ce vedem în jurul nostru are, mai mult sau mai puțin, culoare. Acestea au capacitatea de a ne influența modul în care privim lucrurile sau felul în care ne comportăm, în funcție de intensitatea tonurilor și a nuanțelor, fiecare având o anumită simbolistică. De aceea, combinarea culorilor în pictură, se ghidează după anumite teorii, pentru obținerea efectelor dorite în ilustrarea picturilor. Prin intermediul utilizării culorilor în pictură, se pot exprima atât stări, cât și sentimente, fără a fi necesar să folosim cuvinte. 

  Citeste in continuare
 8. Metode de învățare pentru copii. Cum ajung să învețe rapid și să-și dezvolte creativitatea
  02
  Noi

  Metode de învățare pentru copii. Cum ajung să învețe rapid și să-și dezvolte creativitatea

   

  Majoritatea oamenilor cresc cu ideea că educația este foarte importantă. Asta sunt învățați și este cât se poate de adevărat. Cu toate acestea, apare întrebarea - de ce este atât de importantă? Pentru unele generații a însemnat găsirea unui loc de muncă după studii, pentru altele dezvoltare personală, dar pentru toți – dacă ne referim la cei 7 ani de acasă din prima copilărie – înseamnă construirea unui caracter frumos și dezvoltarea calității de a fi oameni.

  Citeste in continuare
 9. Lucru manual pentru copii: cele mai bune idei de activități și beneficiile lor în dezvoltarea celor mici
  27
  Oct

  Lucru manual pentru copii: cele mai bune idei de activități și beneficiile lor în dezvoltarea celor mici

  Anii copilăriei sunt poate cea mai spontană perioadă, plină de creativitate, iar de aceea lucrul manual pentru copii trebuie încurajat cât se poate de mult. Este extrem de important ca cei mici să-și exploreze propriile interese creative și să-i lași să se exprime în diverse moduri. Îi poți încuraja implicându-te activ în aceste activități și ajutându-i cu diverse idei de lucru manual pe care să le încercați împreună acasă. Exersează mintea copilului cu următoarele proiecte utile și frumoase și află care sunt cele mai importante beneficii pe care acestea le aduc micuților.


  Citeste in continuare
 10. Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - cele mai bune idei de pus în practică împreună cu micuțul tău, în propria sufragerie. Iată de ce ai nevoie
  27
  Sep

  Decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii - cele mai bune idei de pus în practică împreună cu micuțul tău, în propria sufragerie. Iată de ce ai nevoie

  Crăciunul este cea mai așteptată sărbătoare din an, atât de cei mici, cât și de adulți. Casele vor fi împodobite cu tot felul de decorațiuni de Crăciun handmade de copii, toată lumea va fi în căutarea cadourile perfecte, pentru a le așeza celor dragi sub brad, iar în bucătărie se vor prepara cele mai delicioase preparate. Ca totul să fie perfect însă, trebuie ca locuința noastră să fie și ea ca desprinsă dintr-o poveste și să ne introducă în spiritul sărbătorilor de iarnă. Nu este suficient să împodobim doar bradul, ci întreaga casă trebuie să prindă contur. Dacă uneori, decorațiunile din magazine ți s-au părut puțin prea scumpe, partea cea mai bună este că poți face propriile decorațiuni de Crăciun handmade, proces la care poate contribui și cel mic.

  În acest fe, poți simți și mai mult spiritul și veselia sărbătorii, mai ales datorită faptului că această activitate se va desfășura cu întreaga familie. Așadar, pune niște colinde pe fundal și pregătește-te să obții cele mai speciale aranjamente de Crăciun handmade, pentru că noi îți vom oferi cele mai bune idei.

  Citeste in continuare