09:00 - 17:00
Coșul meu
Oferte

Blog

 1. 5 activități pe care le poți desfășura în casă
  19
  Iun

  5 activități pe care le poți desfășura în casă

  Știm cu toşii că zilele pot părea mult mai lungi atunci când ai prea mult timp liber, dar nu știi ce să faci cu el. După cum v-am prezentat într-un articol de blog anterior, există multe avantaje, dar și dezavantaje ale lucrului de acasă, iar tu vei tinde să le observi mai ales pe cele din urmă, mai ales prin prisma traversării ultimei perioade. Dacă vrei sau ești nevoit să rămâi în continuare în casă, probabil ideile de activități pe care ți le-am pregătit în rândurile ce urmează te vor încânta. Nu trebuie să te întristezi, pentru că există o mulţime de activităţi pe care le poţi face în casă şi care te vor ajuta să uiţi de monotonia de zi cu zi. Iată ce poți face să te distrezi acasă.

  Citeste in continuare
 2. Cum să fii productiv când lucrezi de acasă?
  04
  Iun

  Cum să fii productiv când lucrezi de acasă?

  Ultima perioadă a reprezentat pentru mulți dintre noi o adevărată provocare. Nu doar că am fost nevoiți să ne recalibrăm întreaga viață, dar ne-am și trezit peste noapte lucrând de acasă. Munca din propria locuință a fost o noutate pe care nu toți au avut ocazia să o experimenteze anterior pandemiei de Coronavirus, așa că majoritatea dintre noi s-a confruntat cu probleme de adaptare. Dacă și tu ai trecut printr-o experiență mai puțin comodă în ultimele două luni și dacă vei continua să lucrezi de acasă și în perioada următoare, înseamnă că ai ajuns unde trebuie. În următorul articol, vei descoperi cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să fii mai productiv și mult mai eficient. 

  Citeste in continuare
 3. Cum să-ți menții spațiul de lucru perfect curat?
  12
  Mai

  Cum să-ți menții spațiul de lucru perfect curat?

  Cu toată nebunia din ultima perioadă, te-ai regăsit într-o ipostază pe care nu ai avut ocazia de a o experimenta niciodată până acum? Lucrul de acasă nu e pentru toată lumea, așa cum nici trezitul la prima oră a dimineții, urmat de un program de opt ore într-un birou nu se potrivește pentru fiecare tip de personalitate în parte. Iar dacă muncești de la birou, sau te vei reîntoarce în următoare perioadă, este necesar să te gândeși de pe acum la câteva măsuri de siguranță și sănătate, atât pentru tine, cât şi pentru cei din jur. În următorul articol îți vom oferi câteva sfaturi despre cum să îţi desfăşori activitatea într-un spaţiu curat pentru a te proteja pe tine și pe cei din jur.

  Citeste in continuare
 4. Care sunt diferențele între mănușile de latex, nitril și vinil?
  07
  Mai

  Care sunt diferențele între mănușile de latex, nitril și vinil?

  Mănușile sunt foarte des utilizate ca metodă de protecție, atât la locul de muncă, cât și acasă, pentru treburile gospodărești. Pe piață există diferite tipuri de mănuși, împărțite în funcție de tipul de utilizare (manuși de unică folosință sau reutilizabile), mărimi (S, M, L, XL), dar și în funcție de materialul din care sunt confecționate (latex, nitril, vinil). În momentul în care cunoaşteţi diferenţele între cele trei tipuri de mănuşi existente pe piaţă, respectiv latex, nitril şi vinil, veţi putea alege mai uşor cel mai potrivit model pentru tipul de activitate pe care îl desfăşuraţi. În următorul articol puteți descoperi care sunt principalele diferențe între mănușile de latex, nitril și vinil. 

  Citeste in continuare
 5. Foaia colectivă de pontaj. Ce rol are acest document?
  03
  Apr

  Foaia colectivă de pontaj. Ce rol are acest document?

  Conform Articolului 119 din Codul Muncii, angajatorii au obligația de a ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, luând în considerare ora de începere și ora de încheiere a programului de lucru. De asemenea, ei trebuie să supună controlului inspectorilor de muncă această evidență ori de câte ori este necesar. 

  Astfel, orele de lucru pe care fiecare angajat le prestează zilnic sunt trecute în condica de prezență, document pe baza căruia se verifică dacă angajatorii respectă prevederile legale și care, totodată, îi ajută pe angajatori să verifice dacă salariații respectă orele de muncă și de pauză prevăzute în contractul individual de muncă.

  Citeste in continuare
 6. Registrul-jurnal. Ce operațiuni trebuie înregistrate în acest document?
  30
  Mar

  Registrul-jurnal. Ce operațiuni trebuie înregistrate în acest document?

  Potrivit Legii contabilității nr. 82/1991, registrul-jurnal de încasări și plăți este un document contabil obligatoriu, în care se înregistrează, în ordine cronologică, toate acțiunile economico-financiare - atât cele în numerar, cât și cele efectuate prin contul curent bancar. Acest document este întocmit lunar, într-un singur exemplar, de către persoanele prevăzute în legea anterior amintită, precum: societățile comerciale, companiile naționale; instituțiile publice, asociațiile; persoanele fizice care desfășoară activități producătoare de venit etc. Registrul-jurnal se editează la cererea organelor de control și în funcție de necesitățile companiei.

  Citeste in continuare
 7. Microbii si virusii: Ce solutii recomanda specialistii pentru evitara raspandirii acestora?
  24
  Mar

  Microbii si virusii: Ce solutii recomanda specialistii pentru evitara raspandirii acestora?

  Evenimentele din ultima perioada au aratat ca Romania, la fel ca multe ale tari din intreaga lume, este afectata de noul coronavirus (Covid-19).  In aceste momente, cel mai important este sa avem o igiena corecta, pentru a preveni si limita raspandirea acestui nou tip de virus. Pe langa o igiena corecta a mainilor, specialistii recomanda si dezinfectarea obiectelor din jurul nostru pe care le atingem frecvent. Afla din urmatorul articol care sunt obiectele pe care le atingem cel mai des, cu probabilitatea de infetare cea mare si descopera care sunt recomandarile specialistilor.

  Citeste in continuare
 8. Decontul de cheltuieli. Ce este și când trebuie întocmit?
  24
  Mar

  Decontul de cheltuieli. Ce este și când trebuie întocmit?

  Sumele pe care companiile le acordă angajaților în bani sau prin cont bancar, în vederea efectuării plăților făcute în numele societății sau în vederea deplasărilor în interes de serviciu, poartă denumirea de avansuri spre decontare.
  Astfel, decontul de cheltuieli este un document justificativ care se întocmește în mod obligatoriu în cazul achizițiilor de produse sau servicii, plătite fie în numerar, fie cu cardul bancar. Aceste achiziții nu sunt însoțite de factură, ci doar de bonul fiscal.

  Citeste in continuare
 9. Condica de prezență. Informații esențiale care trebuie notate în acest document
  03
  Mar

  Condica de prezență. Informații esențiale care trebuie notate în acest document

  Condica de prezenţă este un document a carei existenţă este obligatorie în orice tip de companie. Principalul scop al acesteia este de a tine evidenţa orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, însă condica de prezenţă are mai multe roluri. Află din acest articol rolurile pe care le are condica de prezenţă în cadrul unei firme, dar şi ce informaţii trebuie să conţină acest document pentru a fi întocmit corect. 

  Citeste in continuare
 10. Registrul de casă. Ce trebuie să conțină acest document?
  20
  Feb

  Registrul de casă. Ce trebuie să conțină acest document?

  Registrul de casă este un document de contabilitate care se întocmește în mod obligatoriu pentru operațiunile de încasare și de plată în numerar efectuate prin casieria unității. Registrul de casa este un formular tipizat si trebuie completat în fiecare zi. Acesta este întocmit în două exemplare la sfârșitul fiecărei zile de către casier și ajută la stabilirea soldului de casă. Află din următorul articol cum se întocmeşte acest document, care sunt documentele care se utilizează la operațiunile prin casă, dar si ce date trebuie să conţina un registru de casă.

   

  Citeste in continuare
Pagina