ORAR: 9 - 17
Coșul meu

Blog cu sfaturi despre birotica, papetarie & consumabile - Biroticienii

  1. Tipuri de activități în grădiniță: pentru ce jocuri educaționale poți opta pentru a-i forma și dezvolta armonios pe cei mici
    17
    Aug

    Tipuri de activități în grădiniță: pentru ce jocuri educaționale poți opta pentru a-i forma și dezvolta armonios pe cei mici

    Jocul este de o importanță crucială în dezvoltarea copiilor în perioada preșcolară, deoarece reprezintă modul lor natural de învățare și explorare a lumii înconjurătoare. Prin joc, copiii dezvoltă abilități esențiale, precum gândirea creativă, rezolvarea de probleme, comunicarea, socializarea și dezvoltarea emoțională. 

    Citeste in continuare
  2. Listă cu rechizite pentru clasa a 5-a și pentru următorii ani de școală
    08
    Aug

    Listă cu rechizite pentru clasa a 5-a și pentru următorii ani de școală

    Când se apropie începutul anului școlar, începe și agitația cumpărăturilor necesare școlarilor. Acestea sunt esențiale și privesc buna desfășurare a activității școlare pe cel puțin un semestru. Pe primul loc în lista bunurilor cumpărate de părinți se numără rechizitele care cuprind o gamă vastă de obiecte necesare școlarului. Pe loc secundar sunt plasate elementele vestimentare precum uniforma sau alte hăinuțe noi, dacă instituția de învățământ la care elevul studiază nu pretinde obligativitatea uniformei școlare. Fiecare etapă din școala generală implică noi tipuri de rechizite. Citește în continuare acest articol și află care sunt acestea!

    Citeste in continuare
  3. Tipuri de hârtie -  elemente de diferențiere, curiozități și sfaturi punctuale privind achiziționarea materialului dedicat activităților generale sau specifice
    17
    Iul

    Tipuri de hârtie - elemente de diferențiere, curiozități și sfaturi punctuale privind achiziționarea materialului dedicat activităților generale sau specifice

    Deși comunicarea digitală a devenit tot mai răspândită în întreaga lume, iar mesajele scrise de mână trezesc doar unora nostalgii, hârtia continuă să facă parte din activitățile cotidiene. Cu toate că acesta este un element esențial în toate casele și birourile, prea puțini știu că de fapt există mai multe tipuri de hârtie, care se diferențiază prin particularități specifice. Din ce este compusă hârtia? Câte tipuri de hârtie există și prin ce se remarcă fiecare? Descoperă în rândurile ce urmează răspunsurile la aceste întrebări, plus numeroase alte curiozități care îți vor schimba viziunea asupra acestui material pe care până azi îl considerai ceva banal.

    Citeste in continuare
  4. Activități pentru copii în casă: Descoperă modalități unice și captivante de dezvoltare a creativității
    08
    Iul

    Activități pentru copii în casă: Descoperă modalități unice și captivante de dezvoltare a creativității

    Casa ta reprezintă mult mai mult decât un simplu loc în care îți desfășori activitățile zilnice. Este acel spațiu în care poți crea amintiri neprețuite alături de copiii tăi, locul în care puteți explora o mulțime de lucruri împreună. Fiecare colț al casei tale are potențialul de a transforma orice moment într-o aventură captivantă și distractivă!

    Citeste in continuare
  5. Distrugerea de documente - care este importanța acestei proceduri și cum se realizează corect
    28
    Mai

    Distrugerea de documente - care este importanța acestei proceduri și cum se realizează corect

    În era digitală în care trăim, gestionarea adecvată a documentelor și protejarea informațiilor personale sunt mai importante ca niciodată. Distrugerea documentelor este un proces esențial în protejarea integrității și confidențialității datelor personale. Indiferent dacă ești persoană fizică sau deții o companie, distrugerea documentelor este o practică crucială pentru a preveni accesul neautorizat la informații, fraudă, furt de identitate și alte riscuri asociate expunerii datelor. Dincolo de simpla eliminare fizică sau digitală a documentelor, este important să  se înțeleagă și să respecte practicile de protecție a datelor pentru a evita orice potențială expunere a informațiilor personale sau confidențiale. 

    Citeste in continuare
  6. Organizarea unui birou: Cum să transformi un birou neorganizat într-un spațiu de lucru productiv
    10
    Mai

    Organizarea unui birou: Cum să transformi un birou neorganizat într-un spațiu de lucru productiv

    Organizarea biroului este o parte importantă a productivității și succesului în domeniul profesional, fie că ne referim la biroul de la serviciu, fie la cel din propria locuință. Indiferent dacă lucrezi de acasă sau nu, e important să păstrezi ordinea și să ai un birou organizat atunci când muncești, pentru a nu te simți copleșit și a găsi mai ușor lucrurile de care ai nevoie.

    Citeste in continuare
  7. Activități de 1 Iunie - cum să petreci Ziua Copilului într-un mod cât mai distractiv și interactiv
    28
    Apr

    Activități de 1 Iunie - cum să petreci Ziua Copilului într-un mod cât mai distractiv și interactiv

    Cu siguranță, 1 Iunie este o zi specială pentru copiii din întreaga lume. Aceasta celebrează Ziua Internațională a Copilului, o sărbătoare anuală dedicată distracției și bunăstării acestora, la nivel mondial. Așadar, copiii, dar și părinții, deopotrivă, sărbătoresc cu diverse activități de 1 Iunie care aduc multă bucurie micuților.

    Citeste in continuare
  8. Culorile complementare - care sunt acestea și cum pot să fie folosite în pictură
    10
    Apr

    Culorile complementare - care sunt acestea și cum pot să fie folosite în pictură

    Îți dorești să adaugi puțină viață și strălucire picturilor tale, dar nu știi de unde să începi? Culorile complementare sunt o modalitate simplă de a crea un efect impresionant! Însă, ce sunt culorile complementare și cum le poți utiliza în pictură?

    Când vine vorba despre artă, culorile complementare sunt un element esențial pentru a crea combinații vizuale puternice, care să capteze privirea și să aducă un element de noutate, de atractivitate. Prin urmare, iată câteva informații esențiale despre acestea, precum și câteva sfaturi despre cum poți folosi contrastul culorilor complementare și ce efect pot avea acestea.

    Citeste in continuare
  9. Cu ce se scot petele de pix de pe haine și alte suprafețe?
    28
    Mar

    Cu ce se scot petele de pix de pe haine și alte suprafețe?

    Pixurile sunt obiecte de scris pe care le utilizăm în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă să se scurgă pasta și să ajungă pe haine sau alte suprafețe, acest lucru poate deveni o problemă destul de mare. Chiar dacă îndepărtarea petelor de pix poate părea o sarcină dificilă, există mai multe metode eficiente. Astfel, dacă observi una pe haină, cel mai bine este să încerci să tratezi imediat zona cu un detergent lichid sau cu apă cu săpun. Pentru a le îndepărta de pe pereți, canapele de piele sau podele, există, de asemenea, mai multe opțiuni eficiente. În cazul în care petele sunt foarte persistente, este indicat să apelezi totuși la un serviciu profesionist de curățare, pentru a le elimina în mod eficient și în siguranță.

    Citește mai departe și descoperă informații și sfaturi utile privind îndepărtarea urmelor de pix de pe țesături și haine, pereți și canapele de piele, astfel încât să te poți bucura în continuare de lucrurile și spațiul în care îți desfășori activitățile.

    Citeste in continuare
  10. Cine a inventat hârtia și cât de actual este acest material în contextul digitalizării
    10
    Mar

    Cine a inventat hârtia și cât de actual este acest material în contextul digitalizării

    Dacă la început aproape orice lucru nou se numea descoperire, odată cu trecerea timpului, aceste descoperiri s-au transformat în invenții. Iar una dintre ele a fost hârtia, acest material care acum este răspândit în întreaga lume și care este folosit în aproape orice industrie, dacă nu chiar în toate domeniile de activitate sub o formă sau alta.

    Deși principala sa întrebuințare a fost legată de scris, de-a lungul anilor tehnologia a permis ca ea fie folosită și pentru alte activități, precum ambalajele, putând fi transformată în carton. În ziua de azi, însă, multe dintre serviciile și operațiunile care se bazau pe ea au început să fie digitalizate, iar ecranele au început să înlocuiască carnețelele de luat notițe și caietele, punând în pericol unul dintre lucrurile esențiale pe care toată lumea le învață în școală: scrisul de mână sau caligrafia.

    Citeste in continuare