ORAR: 9 - 17
Coșul meu

Blog cu sfaturi despre birotica, papetarie & consumabile - Biroticienii

 1. Activități de primăvară – cum să-ți ții ocupat copilul într-un mod cât mai creativ și educativ
  08
  Mar

  Activități de primăvară – cum să-ți ții ocupat copilul într-un mod cât mai creativ și educativ

  Primăvara este momentul ideal de a petrece cât mai mult timp cu copilul tău atât în casă, cât și afară, întrucât temperaturile din termometre cresc ușor, ușor, iar toată natura prinde și ea din nou viață. Este fundamental ca cei mici să stea cât mai mult la aer curat, dar, în același timp, să desfășoare și diferite activități de primăvară educaționale, dar care să-i și relaxeze, în același timp.

  Citeste in continuare
 2. Hârtia de calc - la ce se folosește și cum o poți integra și în alte activități educative, distractive și pline de imaginație?
  20
  Feb

  Hârtia de calc - la ce se folosește și cum o poți integra și în alte activități educative, distractive și pline de imaginație?

  Poate că te-ai întrebat de multe ori ce este hârtia de calc, aceasta fiind o denumire mai puțin cunoscută. Hârtia de calc este extrem de fină și rezistentă la ștersături repetate și este utilizată în principal pentru proiectare, desene tehnice, imprimante laser și copiatoare. Însă, despre hârtia de calc se mai spune că este și un foarte bun instrument în realizarea diferitelor proiecte educaționale și creative pentru copiii de toate vârstele. Pentru a înțelege mai bine la ce poți folosi acest produs, am pregătit în articolul de față exemple concrete și imagini, astfel încât să afli mai multe despre utilizările hârtiei de calc.

  Citeste in continuare
 3. Dezvoltare cognitivă - ce activităţi sunt potrivite pentru copii, factori care pot influenţa dezvoltarea sau întârzierea în acest proces + rolul părinţilor
  08
  Feb

  Dezvoltare cognitivă - ce activităţi sunt potrivite pentru copii, factori care pot influenţa dezvoltarea sau întârzierea în acest proces + rolul părinţilor

  Dezvoltarea cognitivă reprezintă un proces complex și esențial în evoluția copilului. De aceea, este important să ştii ce îl poate ajuta pe micuţul tău în acest sens, dacă îţi doreşti să îi oferi oportunitatea de a se dezvolta armonios. Dacă alegi să citeşti mai departe acest articol, vei putea afla ce înseamnă dezvoltarea cognitivă la copii, de la ce vârstă începe acest proces, care sunt activitățile principale pentru stimularea dezvoltării cognitive, factorii care o influențează și rolul pe care părinții îl au în această călătorie fascinantă.

  Citeste in continuare
 4. Pix sau stilou: care sunt aspectele care disting aceste instrumente de scris și cum îl poți alege pe cel potrivit
  20
  Ian

  Pix sau stilou: care sunt aspectele care disting aceste instrumente de scris și cum îl poți alege pe cel potrivit

  Instrumentele de scris reprezintă niște elemente esențiale în viața de zi cu zi, oferind multiple beneficii. Acestea facilitează comunicarea și exprimarea gândurilor și se găsesc sub diferite forme, fiecare dintre acestea potrivindu-se cu anumite tipuri de notițe. În procesul de învățare, instrumentele cu care poți scrie contribuie la consolidarea informațiilor prin notarea și sublinierea ideilor cheie. În plus, scrisul manual stimulează creativitatea și memoria, oferind o experiență tangibilă și personală în contrast cu metodele digitale. Astfel, instrumentele de scris devin parteneri indispensabili în organizarea, comunicarea și dezvoltarea personală cotidiană.

  Citeste in continuare
 5. Desen în creion pentru începători: descoperă pas cu pas secretele care stau în spatele stăpânirii acestei tehnici
  08
  Ian

  Desen în creion pentru începători: descoperă pas cu pas secretele care stau în spatele stăpânirii acestei tehnici

  Desenul în creion este o formă de exprimare artistică cu origini străvechi, prin intermediul căreia pot fi transpuse idei, imagini și percepții pe suprafața unui suport, de obicei a unei hârtii. În esență, acest mediu clasic de creație oferă un spațiu accesibil și captivant pentru persoanele care doresc să-și exploreze și dezvolte abilitățile artistice. Importanța desenului în creion nu poate fi subestimată, deoarece această formă de artă contribuie semnificativ la dezvoltarea creativității, a observației detaliate și a preciziei în trasarea liniilor și a umbrelor.

  Citeste in continuare
 6. Rolul imaginației - cum poți să-l ajuți pe cel mic să o dezvolte?
  20
  Dec

  Rolul imaginației - cum poți să-l ajuți pe cel mic să o dezvolte?

  Primii ani din viața unui om sunt foarte importanți, sunt anii care te formează și care te pregătesc pentru adultul ce vei fi. Din acest motiv, este foarte important atunci când ajungi părinte să ai grijă de toate aspectele în privința creșterii copilului sau copiilor tăi. Bineînțeles, toți părinții își iubesc copii și doresc să le ofere tot ce este mai bun în viață.

  Citeste in continuare
 7. Activități extracurriculare: practici care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor
  08
  Dec

  Activități extracurriculare: practici care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor

  În zilele noastre, indiferent dacă ești adult sau copil, este benefic să te implici în activități diverse în afara rutinei zilnice, deoarece acestea îți oferă oportunități de dezvoltare personală și de îmbogățire a experiențelor de viață. În cazul în care ești adult, diversificarea activităților îți poate aduce o pauză binevenită de la stresul cotidian și poate contribui la creșterea creativității și a abilităților de rezolvare a problemelor.

  Citeste in continuare
 8. Ce colecționează copiii: de la productivitate la dezvoltare prin procesul de colecționare
  20
  Noi

  Ce colecționează copiii: de la productivitate la dezvoltare prin procesul de colecționare

  Colecționarea este o activitate fascinantă, care captivează imaginația oamenilor de toate vârstele dintotdeauna. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de copii, colecționarea devine mai mult decât o simplă pasiune; devine o oportunitate de a dezvolta abilități esențiale și de a învăța lecții importante despre lumea din jurul lor.

  Citeste in continuare
 9. Jocuri de grup pentru copii - tipuri de activităţi potrivite în echipe, cum ajută în dezvoltarea copilului + sfaturi şi recomandări pentru activităţi sigure şi educative
  08
  Noi

  Jocuri de grup pentru copii - tipuri de activităţi potrivite în echipe, cum ajută în dezvoltarea copilului + sfaturi şi recomandări pentru activităţi sigure şi educative

  Jocurile de grup pentru copii sunt ideale pentru micuţi, deoarece le oferă oportunitatea de a se descoperi atât pe ei, cât şi mediul înconjurător, de a stabili noi conexiuni prin integrarea într-un grup, de a învăţa şi a se distra. Pe măsură ce copilul începe să crească, apare nevoia apartenenţei la un grup, pentru a socializa, a împărtăşi experienţe, idei şi a stabili relaţii de prietenie, care pot fi chiar şi pe termen lung.

  Citeste in continuare
 10. Decorațiuni de Halloween făcute acasă: o alegere nemaipomenită de a crea lucruri uimitoare și a petrece timp alături de cei dragi
  20
  Sep

  Decorațiuni de Halloween făcute acasă: o alegere nemaipomenită de a crea lucruri uimitoare și a petrece timp alături de cei dragi

  Halloween-ul este o sărbătoare cu rădăcini adânci în istoria și tradițiile celtice, dar în prezent este cunoscută ca o ocazie amuzantă de a sărbători groaza și misterul într-un mod creativ și plin de farmec. Această sărbătoare, care are loc în noaptea de 31 octombrie, este marcată de costume înfricoșătoare, decorațiuni tematice, colindatul pentru dulciuri și povești de groază.

  Citeste in continuare