Quilling: ce trebuie să cunoști pentru a începe să stăpânești această tehnică ÎNCANTĂTOARE

În zilele noastre, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stresul și agitația cotidiană, care pun stăpânire pe întregul corp și îi fac să fie neliniștiți sau chiar le consumă toată energia. Toate acestea duc la detașarea de pasiuni și la reducerea timpului petrecut împreună cu copiii sau partenerul de viață.

Dacă îți dorești să desfășori o activitate recreativă, care îți stimulează creativitatea și abilitățile practice, poți opta pentru quilling. Acesta poate fi realizat atât individual, cât și împreună cu copiii sau întreaga ta familie, contribuind la crearea unor amintiri de neuitat pe care nu le vei uita niciodată, deoarece le poți înrăma și păstra întreaga viață în propria ta casă. De asemenea, dacă stăpânești această tehnică, poți câștiga chiar și un venit suplimentar prin crearea diferitelor tablouri și modele spectaculoase.

Cuprins

1 Quilling: ce este quillingul

2. Tablou quilling: de la forme de bază la o tehnică avansată în quilling

3. Modele de quilling pentru începători în funcție de anotimp

 

Quilling: ce este quillingul

1. Quilling_ce este quillingul_hartie colorata, modele quilling

Quillingul este o tehnică de împăturire, modelare și lipire a unor benzi de hârtie decupate într-un anume fel, prin intermediul cărora se pot realiza decorațiuni uimitoare handmade. Indiferent dacă optezi pentru nuanțe pale sau reflectorizante, hârtia poate fi ondulată, răsucită sau turtită, astfel încât să realizezi orice model dorești, începând de la unele simpliste până la cele avansate, pe care să le folosești pentru realizarea unor peisaje, a unor felicitări sau chiar a unor tablouri minunate.

Tehnica quilling: materiale și instrumente de care ai nevoie

 

1.1. Tehnica quilling_materiale si instrumente de care ai nevoie_materiale quilling, forme, hartie penseta

Ca orice altă activitate, și tehnica de quilling presupune un set obligatoriu de materiale și accesorii, cu atât mai mult cu cât nivelul de îndemânare pe care îl necesită aceasta este destul de ridicat. O veste bună pentru tine este faptul că materialele de care ai nevoie la nivelul de începător pentru a realiza această tehnică pot fi realizate chiar de tine, deoarece lista este puțin mai scurtă, incluzând doar un adeziv, acesta fiind singurul element care trebuie achiziționat, un instrument pentru rulat, care poate fi realizat dintr-un bețișor de lemn crestat la capăt sau dintr-un creion cerat cu un ac de cusut în vârf, și benzi de hârtie de diferite culori, tăiate după bunul tău plac cu ajutorul unui cutter și a unei rigle.

În cazul în care ești începător și optezi pentru achiziționarea obiectelor necesare pentru realizarea tehnicii de quilling, vei avea nevoie de: hârtie cartonată de quilling în diferite culori, un adeziv, un ac de quilling și un șablon sau o riglă cu cercuri de diferite dimensiuni. Eventual, pentru a lucra puțin mai curat, poți cumpăra și un flacon de aplicare fină a adezivului și o placă de plută pe care să lucrezi. În locul acului de quilling, poți alege un bețișor cu cap bifurcat, diferența fiind faptul că, în cazul acului de quilling, hârtia se învârte și instrumentul stă pe loc, iar în cazul bețișorului de răsucire cu cap bifurcat este invers.

Dacă munca începe să dea roade și dorești să treci la pasul următor, adică acela de avansat, mai ai nevoie, pe lângă lucrurile menționate mai sus, de diferite accesorii craft, șabloane de diferite forme în plan sau în spațiu, un ondulator de hârtie, o pensetă pentru precizie, o unealtă electrică și un pieptene quilling.

Quilling - modele ușoare: cum se realizează

Pentru a realiza modele simple de quilling, trebuie mai întâi să cunoști cum se folosesc materialele necesare. Pentru a putea răsuci banda de hârtie aleasă, capătul acesteia trebuie introdus în despărțitura instrumentului bifurcat și rotit într-o singură direcție până când diametrul cercului obținut este cel dorit de tine. Dacă cercul obținut nu are dimensiunea potrivită, îl poți introduce într-un șablon, pentru a îl lăsa să se desfacă sau îl poți roti în continuare folosind instrumentul inițial pentru a se micșora, după care nu rămâne decât să lipești capătul benzii de hârtie pentru a-și putea păstra forma dorită. 

Tablou quilling: de la forme de bază la o tehnică avansată în quilling

2. Tablou quilling_de la forme de baza la o tehnică avansată în quilling_tablouri, rame, flori, iarba

Pentru a putea ajunge să realizezi lucrări dificile sub formă de tablou de exemplu, este necesar să cunoști efectuarea formelor de bază precum picătura, cercul deschis, cercul strâns sau pătratul. Fiecare dintre ele pleacă de la forma de cerc pe care o turtești în diferite feluri pentru a obține forma dorită, proces care necesită atenție și răbdare. Este necesar fie să ai o schiță după care să te ghidezi, fie să ai o imaginație și o vedere în spațiu foarte bună, deoarece după ce ai realizat toate elementele de care ai nevoie, urmează să le combini, așezi și lipești pentru a obține rezultatul mult dorit.

Un alt aspect important pe care trebuie să îl urmezi dacă îți dorești să realizezi un tablou reușit este să alegi dimensiunea potrivită a hârtiei pentru acesta , precum A4 sau A3, dispuse fie sub formă de portret, fie de peisaj, în funcție de tema aleasă. Nu uita să ții cont de peisajul sau obiectele pe care vrei să le expui, pentru că acestea trebuie să se potrivească perfect dimensiunilor hârtiei. De asemenea, deși alegerea nuanțelor potrivite poate părea un lucru ușor, este un element esențial care face diferența între lucrările reușite și cele specifice amatorilor. Poți alege să asortezi culorile folosite în tabloul quilling cu cele ale obiectelor de mobilier sau decorative din camera ta.

Modele de quilling pentru începători în funcție de anotimp

3. Modele de quilling pentru începatori in funcție de anotimp_model quilling, flori, frunze

O idee foarte bună pentru a realiza modele uimitoare este să alegi o temă cu numeroase elemente, care îți dau posibilitatea realizării unor modele frumoase indiferent dacă ești începător sau avansat. Poți opta pentru alegerea unei teme variate precum anotimpurile, incluzând atât elemente rotunde sau sub formă de picătură de ploaie care sunt ușor de realizat, cât și unele complexe. La fel ca în orice alt domeniu, pentru a obține cele mai bune rezultate și a-ți îmbunătăți tehnica de lucru, este necesar să exersezi constant și să crești progresiv dificultatea modelelor alese după ce reușești să le realizezi pe cele pe care ți le-ai propus anterior.

Modele quilling de primăvară

Realizarea modelelor de primăvară este una extrem de plăcută, deoarece în acest anotimp înfloresc o mulțime de flori colorate, care au numeroase forme și cu ajutorul cărora poți crea coșuri, grădini sau chiar buchete florale. Tot în acest anotimp se regăsește și martie, luna mărțișorului, fiind un prilej nemaipomenit de a decora felicitări în culorile specifice acestei sărbători cu obiecte precum buburuze, șnur sau flori, de a crea mărțișoare sau decora buchețele de ghiocei cu ajutorul formelor simple care se pot realiza din benzi albe sau de altă culoare. O altă ocazie din acest anotimp este ziua femeii, o sărbătoare încântătoare pe care o poți celebra oferindu-le femeilor speciale din viața ta cadouri handmade. De asemenea, poți opta pentru vânzarea acestora în târguri special destinate acestor sărbători sau chiar în mediul online.

Modele quilling de vară

Atunci când anotimpul călduros își face simțită prezența și copiii sunt în vacanță, există mai mult timp liber atât pentru aceștia, cât și pentru părinții lor sau diferiți pasionați de bricolaj. Astfel, poți alege să exersezi diferite modele de quilling specifice acestui sezon singur, alături de copii sau alte persoane dragi sufletului tău. Ideile sunt variate, începând cu tablouri, coșuri sau copii cu flori și continuând cu fluturi, pești, albine sau alte animale. De asemenea, aproape orice element din mediul înconjurător poate fi realizat dacă priceperea, imaginația și răbdarea ta funcționează simultan.

Modele quilling de toamnă

Toamna este anotimpul recoltei, așa că poți considera ca sursă de inspirație modele de quilling precum coșuri cu fructe, cum ar fi mere, pere, prune, dar și altele, pomi sau peisaje cu frunze colorate. Mai mult, în acest sezon încep și copiii școala, acesta fiind un prilej bun de a efectua modele precum copii mergând cu ghiozdanul în spate sau în bancă la școală. Toate aceste idei, dar și multe altele pot fi puse în practică fie pentru a fi păstrate drept amintire, fie pentru a fi făcute cadou persoanelor apropiate sau a face un profit suplimentar prin vânzarea acestora pe diferite platforme sau direct unor magazine.

Modele quilling de iarnă

Odată cu apariția sezonului rece și a zăpezii, apare o sursă foarte mare de inspirație care poate fi folosită de persoanele pasionate pentru a realiza diferite modele de quilling. Poți alege să realizezi fulgi de nea, peisaje înzăpezite, brazi și multe altele. Mai mult, datorită sărbătorilor de iarnă, în acest anotimp există un prilej nemaipomenit de a realiza diferite modele cum ar fi cadouri, brazi împodobiți, sănii cu reni sau tablouri cu diverse peisaje. Acestea pot fi folosite atât pentru a decora propria casă, cât și pentru a fi vândute sau făcute cadou rudelor, prietenilor sau persoanelor dragi.

În concluzie, dacă îți faci sau ai timp la îndemână, ești creativ, pasionat de artă sau pur și simplu vrei să petreci timp prețios alături de copii sau persoane dragi, să începi un nou hobby pentru recreere sau să realizezi un venit suplimentar, ai toate motivele să practici tehnica quilling, cu ajutorul căreia poți realiza modele încântătoare care pot fi făcute cadou, păstrate în propria casă sau vândute, folosindu-te doar de câteva materiale și exersând constant pentru îmbunătățirea continuă a abilităților pe care le necesită această tehnică.

 

Sursa foto: pexels.com, ro.pinterest.com.