Cosul meu
Oferte

Blog

 1. NIR - Nota de recepție și constatare de diferențe. Importanța acestui document pentru gestiune
  13
  Feb

  NIR - Nota de recepție și constatare de diferențe. Importanța acestui document pentru gestiune

  Nota de recepție și constatare de diferențe, cunoscut și ca NIR, este un document pentru recepția bunurilor aprovizionate și, în plus, este și un document justificativ pentru încărcarea în gestiune, precum și un document justificativ de înregistrare în contabilitate

  Acestea fiind spuse, te invităm să descoperi în articolul de astăzi care sunt situațiile în care întocmirea NIR-ului este obligatorie, precum și alte lucruri importante pe care este important să le cunoști despre acest document. 

  Citeste in continuare
 2. Avizul de însoțire a mărfii. Ce trebuie să știi despre acest document important?
  07
  Feb

  Avizul de însoțire a mărfii. Ce trebuie să știi despre acest document important?

  Avizul de însoțire a mărfii este un document financiar-contabil care, după cum sugerează și numele, însoțește bunurile expediate, în diverse scopuri, pe parcursul transportului acestora. Pe lângă acest rol principal, avizul de însoțire a mărfii este necesar și în alte situații, despre care te invităm să citești în articolul de astăzi. În plus, în rândurile următoare vei descoperi și care sunt mențiunile obligatorii pe care este esențial să te asiguri că le conțin și avizele întocmite în cadrul firmei tale.

  Citeste in continuare
 3. Model de organigramă pentru o firmă
  20
  Dec

  Model de organigramă pentru o firmă

  Organigrama este un grafic care arată structura ierarhică din interiorul unei companii, marcând clar funcția, responsabilitățile și subordonarea fiecărui angajat. Un astfel de grafic poate fi realizat pentru o companie întreagă sau separat, pe fiecare departament în parte.

  Modul în care organigrama redă prin ilustrare grafică ierarhia dintr-o companie este simplu și foarte ușor de înțeles. Spre exemplu, funcția de director adjunct va fi notată sub cea de director general, pentru că prima persoană se va subordona celei de-a doua.

  Citeste in continuare
 4. Ce trebuie să știi despre perioada de probă
  13
  Dec

  Ce trebuie să știi despre perioada de probă

   

  Tinerii care se angajează pentru prima dată pot avea îndoieli atunci când angajatorul le vorbește despre o perioadă de probă care va fi trecută în contractul lor de muncă. Acest lucru nu este însă un abuz și nici nu înseamnă că angajatorul nu are încredere în abilitățile lor. Perioada de probă este reglementată prin lege și aduce numeroase avantaje atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Iată ce trebuie să știi despre această opțiune, care apare deseori într-un contract de muncă.

  Citeste in continuare
 5. Activități interesante pentru un team building pe gustul angajaților
  04
  Dec

  Activități interesante pentru un team building pe gustul angajaților

  Prin organizarea de team building, conducerea unei companii încearcă să-i determine pe angajați să interacționeze mai mult între ei, să se cunoască mai bine și astfel să poată lucra mai eficient în echipă. Desigur, în timpul unor activități de acest fel, angajații ar trebui să se simtă bine și să se distreze. Din păcate însă, de multe ori nu se întâmplă așa. 

  Citeste in continuare
 6. Secret Santa - cum organizezi o super petrecere
  26
  Noi

  Secret Santa - cum organizezi o super petrecere

  Petrecerile de Secret Santa sunt din ce în ce mai populare și la noi, însă nu este foarte simplu să organizezi un schimb de cadouri cu adevărat reușit. Pentru că Secret Santa se desfășoară de cele mai multe ori la locul de muncă, dacă evenimentul nu este inspirat organizat ajunge să fie considerat o obligație, o sarcină de serviciu, nicidecum o bucurie sau un prilej de socializare cu colegii.

  Citeste in continuare
 7. Ce dimensiuni au cărțile de vizită?
  21
  Noi

  Ce dimensiuni au cărțile de vizită?

  Cărțile de vizită sunt indispensabile pentru promovarea unei afaceri, indiferent de domeniul de activitate. Când participi la diferite evenimente, conferințe sau congrese trebuie să faci schimb de cărți de vizită cu alți participanți. Așa se pot pune bazele unei frumoase colaborări ulterioare și poate chiar unui parteneriat de afaceri. 

  Citeste in continuare
 8. Work from home. Avantaje și dezavantaje ale lucrului de acasă
  04
  Noi

  Work from home. Avantaje și dezavantaje ale lucrului de acasă

  Accesul tot mai ușor la internet și la noile tehnologii care fac posibilă comunicarea la distanță aduc deja schimbări importante și pe piața muncii. Multe companii au început să permită angajaților să lucreze de acasă, în regim telemuncă (job de acasă permanent) sau în regim work from home (doar câteva zile lucrate de acasă). 

  Citeste in continuare
 9. Listă de papetărie pentru dotarea unei firme
  01
  Noi

  Listă de papetărie pentru dotarea unei firme

  Aprovizionarea cu produse de birotică pentru o companie pare o sarcină simplă, dar nu este deloc așa. Abia după ce faci un inventar al produselor necesare, îți dai seama că sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont, ca să te asiguri că ai tot ce îți trebuie. Un birou trebuie să aibă toate accesoriile necesare pentru ca angajații să poată lucra eficient, dar și pentru a crea o atmosferă profesionistă.

  Citeste in continuare
 10. Dimensiunile standard pentru hârtie
  28
  Oct

  Dimensiunile standard pentru hârtie

  Colile de hârtie sunt fabricate în anumite dimensiuni, stabilite prin Standardul ISO 216. Cel mai cunoscut format de hârtie este A, dar există și alte tipuri, despre care vom scrie pe rând în acest articol.

  Citeste in continuare
Pagina