5 activități pe care le poți desfășura în casă

Știm cu toşii că zilele pot părea mult mai lungi atunci când ai prea mult timp liber, dar nu știi ce să faci cu el. După cum v-am prezentat într-un articol de blog anterior, există multe avantaje, dar și dezavantaje ale lucrului de acasă, iar tu vei tinde să le observi mai ales pe cele din urmă, mai ales prin prisma traversării ultimei perioade. Dacă vrei sau ești nevoit să rămâi în continuare în casă, probabil ideile de activități pe care ți le-am pregătit în rândurile ce urmează te vor încânta. Nu trebuie să te întristezi, pentru că există o mulţime de activităţi pe care le poţi face în casă şi care te vor ajuta să uiţi de monotonia de zi cu zi. Iată ce poți face să te distrezi acasă.

 

Cuprins
1 Organizează o seară de jocuri
2 Învață ceva nou
3 Creează propriul show de gătit
3 Fă un maraton de filme
4 Organizează un picnic în sufragerie

Organizează o seară de jocuri

Dacă ai o familie care numără mai mulți membri, ideea unei seri de jocuri este una excelentă, pentru că aceasta îi va angrena pe toți și nimeni nu va avea timp să se plictisească. Jocul Mimă este perfect pentru voi, dar și un maraton de Rummy ar fi distractiv. În cazul în care nu reușești să îi atragi pe toți cu această propunere, întotdeauna varianta jocurilor online rămâne una câștigătoare, unde îți poți invita prietenii. 

Învață ceva nou

Internetul e plin de sugestii pentru noi hobby-uri cu care te-ai putea distra, dar și de cursuri online cu ajutorul cărora poți învăța noi skill-uri. Proiectele de tip Do It Yourself acoperă absolut toate domeniile, așa că tot ce va trebui să faci va fi să te întrebi ce îți place cel mai mult. Poate că ești pasionat de pictură și atunci poți învăța să folosești culorile în cea mai bună combinație pentru a reproduce opere celebre sau pentru a crea ceva unic. Ori poate îți place să faci origami din hârtie și carton sau te încântă ideea de a recicla obiecte vechi în altele noi și cu o altă destinație. Nu în ultimul rând, te poți distra pe cinste creând de la zero cu ajutorul unor seturi creative tot felul de figurine sau obiecte decorative specifice anumitor sărbători.

Creează propriul show de gătit

Cine a spus că doar cu ajutorul unei camere video performante poți face artă? Până la urmă, nu modul în care filmezi, ci ce alegi să transmiți prin imagini îți poate aduce fani, dacă alegi să postezi clipurile realizate în bucătărie pe vreo platformă media, ori te poate ajuta să te distrezi pe cinste și îți poate crea amintiri frumoase, dacă alegi să păstrezi imaginile doar pentru tine. 

Fă un maraton de filme

Dacă nu ai un abonament pe o platformă de filme online, e bine să știi că încă mai există site-uri pe care poți urmări sezoane întregi ale serialelor care au făcut istorie. Poți face un maraton de filme polițiste dacă îți place suspansul, de filme thriller dacă ești dornic de adrenalină, sau de comedii dacă vrei pur și simplu să te destinzi pentru câteva ore la rând. O altă idee excelentă ar fi să cazi de acord cu prietenii la o listă de filme pe care să le vedeți simultan, ca mai apoi să puteți comenta cele mai tari faze. 

Organizează un picnic în sufragerie

Desigur, natura este cel mai potrivit loc în care poți lua masa alături de cei dragi, însă în condițiile în care nu poți ajunge să te bucuri de ea, de ce să renunți la ideea unui picnic și să nu-l organizezi chiar în sufragerie? Dacă vremea e frumoasă, puteți muta în ultimul moment locul de „întâlnire” pe balcon, în cazul în care vreți să invitați și câteva raze de soare la prânzul vostru. Crede-ne pe cuvânt, vă veți simți minunat!

 

Sperăm că te-am inspirat cu aceste idei de petrecere a timpului liber în casă!

 

Sursa foto: 

https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/adolescent-apropiere-a-ezat-barba-i-1595391/