ORAR: 9 - 17
Coșul meu

Achizitii unitati protejate

Achizitii unitati protejate

- Reglementari legale -
Aveti peste 50 de angajati?

 

Legea 448/2006, sustine ca toate companiile "care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati."
In caz contrar, se poate opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii:

* sa plateasca, lunar, catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul minin brut pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca

sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat.

Sunt considerate unitati protejate:
* Art. 78, alin. (3), lit. b) - unitatile care realizeaza produse/servicii prin propria activitate a persoanelor cu handicap;

* Art. 78, alin. (4.1) - unitatile infiintate in cadrul organizatiilor persoanelor cu handicap. Aceste unitati, pot desfasura activitati de vanzari/intermedieri, conditia fiind ca minim 75% din profitul obtinut sa fie destinat programelor de integrare socio-profesionala pentru persoanele cu handicap din organizatiile respective.

 

Alege investitii responsabile

Achizitii cu 0 cheltuieli prin unitate protejata - BIROTICIENII sustine Asociatia "Pentru Matei"

 

INCA NU ESTI CONVINS? HAI SA VEDEM CATI BANI AI PUTEA INVESTI

Pentru exemplificare vom considera o societate care are 100 salariati, care nu are angajate persoane cu handicap, pentu ca specificul activitatii nu ii permite. In conditiile in care de la 1 ianuarie 2022 salariul minim pe economie (pentru persoane fara studii superioare) este 2550Lei, conform Legii 448/2006 societatea va calcula si va plati lunar taxa prevazuta la Art 78 alin. 2 astfel: 100 Salariati * 4% * 2550 lei/salariat = 10200 lei. Din aceasta suma, puteti sa redistribuiti 50% pentru plata facturilor emise de o Unitate Autorizata Protejata, adica suma de 5100 lei o puteti plati pentru produse si servicii achizitionate de la companii cu statut de unitate protejata.

calculator.unitate.protejata.biroticienii.ro
 
 

Hai sa ne cunoastem si sa realizam inconsumabile impreuna.

 

Contactati-ne

Suntem experți în inconsumabile de birou, dar vrem să ne câștigăm excelența și în relația cu clienții.

Contactați-ne pentru orice problemă legată de birotică sau categoriile adiacente.

Avem de câștigat de fiecare dată când veți spune: ”Iată, biroticienii m-au ajutat!”

  • Str. Dâmbului Nr. 90, Sector 4, București 
  • Telefon:0725761459