ORAR: 9 - 17
Coșul meu

Arhive: Martie 2023

  1. Cu ce se scot petele de pix de pe haine și alte suprafețe?
    28
    Mar

    Cu ce se scot petele de pix de pe haine și alte suprafețe?

    Pixurile sunt obiecte de scris pe care le utilizăm în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă să se scurgă pasta și să ajungă pe haine sau alte suprafețe, acest lucru poate deveni o problemă destul de mare. Chiar dacă îndepărtarea petelor de pix poate părea o sarcină dificilă, există mai multe metode eficiente. Astfel, dacă observi una pe haină, cel mai bine este să încerci să tratezi imediat zona cu un detergent lichid sau cu apă cu săpun. Pentru a le îndepărta de pe pereți, canapele de piele sau podele, există, de asemenea, mai multe opțiuni eficiente. În cazul în care petele sunt foarte persistente, este indicat să apelezi totuși la un serviciu profesionist de curățare, pentru a le elimina în mod eficient și în siguranță.

    Citește mai departe și descoperă informații și sfaturi utile privind îndepărtarea urmelor de pix de pe țesături și haine, pereți și canapele de piele, astfel încât să te poți bucura în continuare de lucrurile și spațiul în care îți desfășori activitățile.

    Citeste in continuare
  2. Cine a inventat hârtia și cât de actual este acest material în contextul digitalizării
    10
    Mar

    Cine a inventat hârtia și cât de actual este acest material în contextul digitalizării

    Dacă la început aproape orice lucru nou se numea descoperire, odată cu trecerea timpului, aceste descoperiri s-au transformat în invenții. Iar una dintre ele a fost hârtia, acest material care acum este răspândit în întreaga lume și care este folosit în aproape orice industrie, dacă nu chiar în toate domeniile de activitate sub o formă sau alta.

    Deși principala sa întrebuințare a fost legată de scris, de-a lungul anilor tehnologia a permis ca ea fie folosită și pentru alte activități, precum ambalajele, putând fi transformată în carton. În ziua de azi, însă, multe dintre serviciile și operațiunile care se bazau pe ea au început să fie digitalizate, iar ecranele au început să înlocuiască carnețelele de luat notițe și caietele, punând în pericol unul dintre lucrurile esențiale pe care toată lumea le învață în școală: scrisul de mână sau caligrafia.

    Citeste in continuare