Beneficii angajati - cum se pot fideliza cei mai buni oameni din echipă?

Ultimele studii arată că o echipă fericită alături de care lucrezi va atrage clienți mulțumiți de serviciile firmei tale. Tocmai de aceea, probabil binecunoscuta expresie "Clientul nostru, stăpânul nostru" ar trebui adaptată vremurilor în care trăim, în care angajații încântați de slujba pe care o au fidelizează, de fapt, clienții. Locul de muncă este, pentru cei mai mulți dintre noi, o a doua casă, pentru că ne petrecem mai bine de opt ore pe zi pentru a ajunge, a lucra efectiv și a ne întoarce la căminul nostru. Acesta este și motivul pentru care recunoștința șefilor ar cântări enorm în decizia de a ne dedica întru totul jobului pe care ni l-am ales, într-o anumită companie.

Cuprins
Timp liber (Work From Home)
Bonusuri financiare
Oportunități de dezvoltare a carierei
Lucru în echipă, într-un birou modern

 

Dacă reprezinți o echipă și vrei să le oferi celor din subordinea ta bonusuri pentru întreaga lor activitate, am pregătit mai jos cele mai importante beneficii pe care le-ai putea oferi angajaților tăi.

 

Timp liber (Work From Home)

 

Ce poate fi mai prețios decât timpul liber? Chiar dacă în majoritatea contractelor de muncă este specificat un anumit interval orar în care ar trebui desfășurată activitatea, adică lucrul propriu-zis, cele 40 de ore săptămânal petrecute la birou sunt compensate de alte câteva minute bune pierdute zilnic în trafic ori în pauza de masă. Toți timpii aceștia nu aduc nicio valoare firmei, așa că, de ce nu ai profita de ideea de a-ți lăsa măcar o zi pe săptămână angajații să lucreze de acasă, mai ales dacă domeniul firmei pe care o reprezinți nu presupune prezența fizică permanentă la birou, așa cum este cazul IT-ului sau al marketingului? Cei din echipa pe care o coordonezi vor aprecia enorm o zi de muncă în propria intimitate, cu un orar la alegere și fără stresul orașului. Se vor întoarce la birou cu forțe proaspete și idei noi, născute tocmai din recunoștința că sunt apreciați și că ai suficientă încredere în ei.

 

Bonusuri financiare

 

Am fi ipocriți să nu ne gândim și la bani, pentru că ei sunt motivul pentru care ne trezim devreme și pornim în fiecare dimineață spre muncă. Bonusurile nu ar trebui, însă, introduse doar la ocazii speciale, așa cum sunt sărbătorile de iarnă sau Paștele, pentru că ne putem bucura de bani în oricare altă lună din an. Pentru o motivație suplimentară, îți recomandăm să apelezi la bonificațiile în funcție de randamentul angajaților tăi la locul de muncă, de depășirea targetelor sau, de ce nu, pentru recomandarea unor clienți noi. Fii sigur că această idee va crea o competiție la nivelul echipei și se va traduce în rezultate bune și o evoluție fulminantă a întregii firme.

 

Oportunități de dezvoltare a carierei

 

Mulți oameni nu se opresc niciodată din a învăța lucruri noi și din a se autodepăși. Te-ai gândit vreodată cât de mult ar ajuta echipa un angajat care, din pură curiozitate sau din dorința acerbă de evoluție, s-ar specializa pe mai multe domenii? Tot el va fi cel care va înțelege mai bine nevoile clienților tăi și va avea recomandări pertinente pentru fiecare colaborator pe care îl vei avea de acum înainte. Pentru acestea, va trebui să investești în training-uri și cursuri la care să îi înscrii, prin rotație sau în urma unor voturi, pe toți angajații tăi. Vei fi uimit de rezultate, dar și de conexiunea pe care o vei stabili cu fiecare în parte. Ajutorul reciproc poate fi sinonim, în această situație, cu fidelizarea pe termen lung a celor care formează echipa pe care o reprezinți.

 

Lucru în echipă, într-un birou modern

 

Așa cum precizam la început, angajații își petrec o treime din zi la locul de muncă, ceea ce înseamnă că trebuie să le oferi tot confortul și suportul pentru ca ei să se poată simți aproape ca acasă. De la scaune ergonomice și birouri colorate, care să umple încăperea de viață, până la un aparat profesional de cafea sau bibliorafturi și caiete mecanice, care să le ușureze munca și să îi ajute să fie mai organizați. Angajații tăi trebuie să simtă în fiecare moment suportul și dedicarea ta.

 

Spațiile de relaxare sau cele dedicate jocurilor îi vor apropia și mai mult pe cei pe care îi reprezinți, iar rezultatul va fi o echipă închegată, care luptă cot la cot pentru succesul firmei. Inspiră-te din ideile prezentate mai sus și bucură-te de recunoștința angajaților tăi în fiecare zi petrecută la birou!

sursa foto: https://www.pexels.com/photo/arms-bonding-closeness-daylight-1645634/